Speler in beeld: Kevin Visser

21 januari 2019

Kevin Visser gaat voorop in de strijd

Middenvelder Kevin Visser begon vol vertrouwen aan het seizoen. Zijn verwachting was dat FC Volendam een plek op de ranglijst zou innemen waar het historisch gezien hoort te staan.

“Maar we hebben onszelf de eerste maanden van de competitie geen goede dienst bewezen. Gelukkig hebben we na de trainerswissel de draad weer aardig opgepakt. Salden is een goede trainer, maar het kwam er onder zijn leiding niet uit. Na het aantreden van De Koning bleven we acht wedstrijden op rij ongeslagen. De trainerswissel heeft dus effect gesorteerd. We trainen onder De Koning wat anders. Niet beter of slechter, maar het heeft wel tot betere resultaten geleid”

Kevin Visser behoort met Boy Deul, Erik Schouten, Cas Peters en Ties Evers tot de ervaren spelers in het piepjonge elftal. Visser valt elke wedstrijd op door zijn onvermoeibare inzet en enorme loopvermogen. Nimmer versagend duikt hij overal op waar werk aan de winkel is. Elke wedstrijd legt hij zo’n 11 kilometer af. “Ze hebben de afstand die ik per wedstrijd loop een keer gemeten. Kwamen ze tussen de 11 en 12 kilometer uit.”

Als aanvoerder gaat hij voorop in de strijd. “In mijn laatste jaar bij Helmond Sport droeg ik ook de aanvoerdersband. Leuk dat ik nu bij FC Volendam aanvoerder ben. Ja man, hou op schei uit. Ik krijg de meest uiteenlopende vragen van de jonge spelers. Op tactisch gebied, over het eten en op weg naar de training werd me gevraagd wat we gingen doen. Maar dat laatste is natuurlijk aan de trainer.”

Positief

Over de tweede helft van de competitie is hij positief gestemd. “Als straks Joey Veerman en Erik Schouten weer fit zijn, zijn we in de breedte nóg sterker. Op de training doet iedereen zijn stinkende best. We gaan voor de play-offs”, klinkt het gedecideerd.

Een ’dramatische’ regeling noemt Kevin het dat spelers van 23 jaar en ouder niet meer mogen uitkomen voor Jong Volendam. “Voor jongens die terugkomen van een blessure is Jong Volendam belangrijk. Een speler als Schouten moet het nu hebben van een oefenwedstrijd, maar daarin mis je toch een bepaalde wedstrijdspanning.”

Kevin Vissers contract loopt eind dit seizoen af. “Als de voorwaarden goed zijn, teken ik graag bij want ik heb het erg naar mijn zin bij FC Volendam.”

Aanvoerder Kevin Visser is vooral een vraagbaak voor de jonge selectiespelers. (Foto's Fred Rotgans)
Tekst: Cor Westerveld

Foto's (3)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws