Kruiswegwandeling door Volendam van 1 maart t/m 17 april 2017

02 maart 2017

Vanaf 1 maart t/m 17 april 2017 is het weer mogelijk om door Volendam de Kruiswegwandeling af te leggen.

Wat is een kruisweg?
Een kruisweg is een serie van 14 staties, die de lijdensweg van Jezus Christus in beeld brengen vanaf de veroordeling door Pilatus (1e) tot en met zijn begrafenis (14e). Het woord statie is afgeleid van het Latijnse woord statio, dat het staan of stilstaan betekent. In de RK-geloofstraditie wordt sinds de 15e eeuw de kruisweg gebeden, vooral op goede Vrijdag. De 150 jaar oude kruiswegstaties van de Sint Vincentiuskerk behoren tot het Volendammer erfgoed. Dagen de voorstellingen op de schilderijen oud en jong vandaag de dag nog uit? Zegt het hun iets? Voorzien van eigentijdse inspirerende teksten zijn de staties in de Vastentijd op 14 plaatsen in Volendam neergezet.

Ervaar het zelf. Wandel door Volendam. Het startpunt van de kruiswegroute is art hotel Spaander, Haven 15-19. De wandeling eindigt in de Sint Vincentiuskerk. De wandeling, ongeveer 1½ uur, was vorig jaar een succes. Minstens 2.500 mensen hebben de wandeling afgelegd. Kinderen van een aantal scholen hebben de wandeling ook geheel of gedeeltelijk gelopen. Onderweg is voldoende gelegenheid om even uit te rusten.

De kruiswegroute door Volendam is een initiatief van de R.K. Parochie HH Maria en Vincentius, Kerkpad 1 1131 XN Volendam en de Familie Kras. Voor meer informatie: bezoek de website van de parochie www.kerkvolendam.nl; Facebook: www.facebook.com/kruiswegvolendam; emailadres: info@kerkvolendam.nl. U kunt ook de VVV benaderen. Tel.: +31(0)299-36 37 47 of: www.vvv-volendam.nl

KLIK HIER VOOR HET ROUTEBOEKJE VAN DE KRUISWEGWANDELINGLaatste nieuws