Laatbloeier Kayne van Oevelen versterkt keepersgilde Jong FC Volendam

02 maart 2021

Op elfjarige leeftijd viel hij als verdediger al op bij FC Volendam, maar zes jaar later komt het als keeper echt tot een overgang. Doelman Kayne van Oevelen (17) versterkt vanaf komende zomer het keepersgilde van Jong FC Volendam. Van Oevelen komt over van het Amsterdamse AFC.

Van Oevelen pakte pas in 2016 de keepershandschoen, toen hij in de jeugdopleiding van Hollandia zijn geblesseerde ploeggenoot onder de lat verving. Dat verging de bijna tweemeterlange doelman zo goed dat hij die plaats niet meer afstond. Vanaf 2018 komt de Oostzaner uit voor AFC, waar hij het lopende seizoen speelt voor in het Onder 18-team en reeds diverse keren meetrainde met de hoofdmacht van de amateurgrootmacht.

Verdediger

Opvallend is dat Van Oevelen eerder al op de radar stond van FC Volendam. Als elfjarige verdediger van Purmersteijn mocht hij op stage komen bij Het Nieuwe Oranje. Destijds kwam het niet tot een overstap. Nu grijpt Van Oevelen als keeper zijn kans. Hij sluit aan bij Jong FC Volendam, dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Wij kunnen ons onderscheiden door hoe we talent opleiden. Dat is ons DNA. Mensen moeten onze spelers herkennen zelfs als ze een andere kleur shirt dragen. Dat is er één uit Volendam!



Laatste nieuws