Jong FC Volendam doet wat het moet doen

14 april 2018

Magreb '90 - Jong FC Volendam 1-2 (1-2)

14 april 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Winnen van een ploeg die onderaan staat is niet altijd een zekerheidje, daar heeft FC Volendam de nodige recente ervaringen mee. Maar Jong FC Volendam is er zaterdag ingeslaagd om in Utrecht met 1-2 te winnen van Magreb '90. Dit betekende ook meteen dat we deze tegenstander volgend seizoen niet meer terug zullen zien, want ze zijn officieel gedegradeerd naar de Hoofdklasse. Voor Jong FC Volendam liggen de kaarten er heel anders bij, want de play-offs voor een plek in de Tweede Divisie komen steeds dichterbij.

Voor uw vaste verslaggever zijn het even "lastige" weken, want hij ziet de wedstrijden niet met eigen ogen. Maar ook vanaf Hawaï gaat het werk van een perschef gewoon door, dus we zorgen gewoon dat we alle informatie toegestuurd krijgen.
Vroeg in de wedstrijd scoorde Dylan Mertens, de man van de laatste paar maanden, de openings goal. Op een hobbelig veld liet hij de doelman kansloos. Helaas hield deze voorsprong niet lang stand. Een slippertje van Volendam keeper Michaelis zorgde dat het noodlijdende Magreb '90 op gelijke hoogte kwam. Via Jari Vlak had de ploeg van Johan Steur na ruim een half uur spelen weer op voorsprong moeten komen, maar helaas gaf hij de bal niet zuiver af. Michaelis maakte aan de andere kant zijn eerdere foutje overigens goed door een grote kans van de gastheren onschadelijk te maken. Voor de rust kwam er dan toch nog een doelpunt. Dylan Mertens zag dat zijn vrije trap iets van richting werd veranderd en in de goal plofte. Met zijn tweede van de middag zorgde hij hiermee voor de 1-2 stand waar de teams ook de rust mee zouden halen.

Na de thee verzuimde Jong FC Volendam afstand te nemen van de aanstaande degradant. Vooral Kay Tejan kreeg een paar aardige mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp staan of zag dat de doelman in de weg lag. De aller laatste kans was voor de matchwinnaar van vandaag, Dylan Mertens. Na een prachtige pass van uitblinker Stan Veerman kwam hij oog in oog met de doelman te staan. Hij lobde de bal over hem heen, maar zag dat deze net naast de goal over de achterlijn verdween. Nadat even later scheidsrechter Kloet voor het laatst floot was de negende overwinning op rij een feit! Een fantastisch resultaat voor de jonge ploeg van Johan Steur. Volgende week wacht in ons eigen stadion een serieuze krachtmeting. Koploper en titelfavoriet Spakenburg komt op bezoek. Jong FC Volendam is overigens ook koploper, maar dan in de derde periode. Als we Scheveningen, die al een periode op zak heeft, even buiten beschouwing laten staan we vijf punten voor op de nummer twee. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan, dus er is nog van alles mogelijk, maar voorlopig heben wij de punten al op zak. Uiteraard wordt er volgende week weer om 14:30 uur afgetrapt in ons eigen mooie Kras Stadion, tot dan!

Opstelling Magreb '90: Michiel Balhadj Yahia, Omar Boukhari, Omar El Ghazouani, Hoessain Jabir, Dyllan Ahinful, Ismael Chibrani, Anwar Akrouh, Ilias Yagou, Osarugue Uyi-olaye, Yassine El Hanoudi (53. Denzel Prijor), Tarik Karim (70. Jawhar Ahannach)

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti (53. Gani Meholli), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Rafik el Hamdi, Dylan Mertens, Alex Plat (79. Taye Lee), Jordy Hilterman, Jari Vlak, Kay Tejan (89. Cherisio Goudland)

Scheidsrechter: M.J. (Menno) Kloet (Rotterdam)

Toeschouwers: 70

Score verloop: 5. Dylan Mertens 0-1, 7. Osargue Uyi-olaye 1-1, 41. Dylan Mertens 1-2

Gele kaarten: Anwar Akrouh, Tarik Karim (Magreb '90) en Alex Plat (Jong FC Volendam)Laatste nieuws