Maikel van der Werff grootaandeelhouder tegen FC Emmen

13 april 2012 /

Door Barry van Langen

Hij deed het weer. Scoren uit een vrije trap. Het betekende de openingstreffer. Dat was met zijn fluwelen rechterbeen. Maar Maikel van der Werff bewees ook met zijn linker kiezelhard te kunnen schieten en scoren. Het zorgde voor de bevrijdende 3-1. Dat de verdediger ook nog met een prachtige bal over de verdediging Achmed Ahahaoui vrij voor de keeper bracht, maakte Van der Werff de terechte Man van de Wedstrijd. Als grootaandeelhouder van de wedstrijd FC Volendam – FC Emmen was hij dan ook de gevierde man na de 3-1 zege.

{foto5}
 
FC Volendam moest ook wel winnen. De Emmenaren stonden voor aanvang van de wedstrijd stijf onderaan en wisten de afgelopen negen wedstrijden geen punt te halen en zelfs geen doelpunt te maken. Dat het de lantaarndrager van de Jupiler League wel is gelukt, is een smetje op de wedstrijd en zorgde ervoor dat het trainerstrio Steur, Stricker, Smit en het publiek lang met samengeknepen billen op de kuipjes zaten.

Billenknijpen
Want na de 2-1 van invaller aan Emmense kant Eldridge Rojer, zakte de thuisploeg toch wat in en werd FC Emmen gevaarlijker. Zo probeerde verdediger Kevin Görtz het tweemaal van grote afstand en krulde Randy Wolters bijna een corner er in een keer in. Gelukkig zag Robbin Ruiter het gevaar en wist de bal uit het doel te slaan. Dat Emmen zo gevaarlijk werd, kon de ploeg zichzelf aanrekenen. Grote kansen werden niet benut en er kwamen slordigheden in de ploeg. Het was Van der Werff die een einde aan de wedstrijd maakte. Een corner van Ahahaoui kwam achterin het strafschopgebied terecht en daar stond goudhaantje Van der Werff.

{foto4}
 
Katapult
Met links nam de Horinees de bal aan, bracht zijn been naar achteren om hem vervolgens als een katapult los te laten. Het doel werd geraakt. En hoe. De keeper en de twee spelers op de lijn moeten de baal haast niet hebben gezien.  Op deze manier liet Van der Werff zien niet alleen maar te kunnen scoren vanuit een dodespelsituatie. De drie treffers die de 22-jarige speler voor de partij op zijn naam had staan, waren allemaal gescoord uit een vrije trap.

Nummer vier
En ook bij zijn vierde doelpunt van het seizoen lag de bal stil en zag Van der Werff een muur tegenover zich. Dat de vrije trap op een lastig plek genomen moest worden, deerde de vrije trappenspecialist niet. In de korte hoek verschalkte hij Harm Zeinstra, die er niet goed uit zag bij het doelpunt, en bracht zijn team op een belangrijke 1-0 voorsprong.  Het was niet alleen maar Van der Werff die het net voor Volendam liet bollen. Michiel Kramer mocht ook een streepje achter zijn doelpuntenaantallen zetten. Al ging ook hier de aandacht naar Van der Werff. Met een prachtige bal over de verdediging zette de Man van de Wedstrijd Ahahaoui vrij voor Emmen-goalie Zeinstra.

{foto3}
 
Tikkie-breed
De nummer tien hield vervolgens het overzicht en speelde de bal breed naar Michiel Kramer. Voor Ahahaoui is een tikkie-breed inmiddels gesneden koek. De laatste wedstrijd tegen FC Oss deed de 29-jarige aanvallende middenvelder precies hetzelfde. Toen was Adnane Tighadouini de gelukkige die in het lege doel mocht tikken. Nu nam Kramer die rol voor zich op en bracht daarmee zijn doelpuntentotaal dit seizoen op vijf.

Jack Tuyp
Jack Tuyp kon zijn productiviteit ook opkrikken. De mogelijkheden waren er zeker, maar het was niet de wedstrijd van Tuyp. Keer op keer was het Zeinstra die de spits in de weg lag.

{foto2}
 
Concurrenten
Met de 3-1 overwinning mocht iedereen met een oranje FC Volendam-hart blij zijn, maar de uitslagen van de concurrenten waren minder positief. Enkel MVV verloor drie punten. De overige ploegen wisten allemaal de zege naar zich toe te trekken. Ook FC Dordrecht dat in eigen huis tegen FC Den Bosch na 27 minuten met 0-2 achterstond en pas in de 86ste minuut de winnende 4-3 maakte. Het gat op de nummer negen (en acht) is daardoor nog steeds drie punten. Volgende week moet Volendam op bezoek bij Telstar. Altijd een zware pot waar de ploeg iedere vorm van steun kan gebruiken. Want dat deze partij gewonnen moet worden om nog enigszins zicht te houden op de Jupiler Play-Offs is duidelijk. Wil de ploeg die wedstrijd winnend afsluiten, moet er toch uit een ander vaatje worden getapt.  

'09 Van der Werff
'36 Kramer
'72 Rojer
'84 Van der Werff

{foto1}



Laatste nieuws