Michael Dingsdag trots na duel in De Kuip: 'Voor elkaar gestreden'

07 december 2023

FC Volendam ging donderdagavond in De Kuip nipt onderuit. Pas diep in blessuretijd wist Feyenoord twee keer te scoren, waardoor het met 3 - 1 won. Ondanks de nederlaag is interim-trainer Michael Dingsdag trots op de ploeg. 

"We gaan naar huis zonder punten, maar ik heb een team gezien dat maximaal voor elkaar heeft gestreden", zegt Dingsdag. "Het is heel zuur dat we de wedstrijd uiteindelijk zo verliezen. Natuurlijk hadden we op een stuntje gehoopt. Uiteindelijk is het wel zo dat hoe verder je achteruit moet, hoe groter de kans is dat de bal een keer goed valt voor de tegenstander. Maar ik ben echt trots op de jongens. 

Vertrouwen gekregen

Dingsdag kwam met een duidelijk strijdplan voor het duel in De Kuip. "5-3-2 was het plan. Plan B was 5-4-1. De eerste helft zijn we aardig weggekomen. Zeker als je je bedenkt dat we zo'n 15% balbezit hadden. We hadden ook zeker niet verwacht hier het spel te gaan maken. Je wordt ver achteruit gedrukt. Ik denk wel dat we beter gebruik hadden moeten maken van de momenten in balbezit en de omschakeling die we kregen."

"Richting volgende week hebben we extra vertrouwen gekregen", gaat Dingsdag verder. "Dat gaat wel een heel ander duel worden, want dit was natuurlijk parkeer de bus. Zo wil ik natuurlijk liever ook niet voetballen."

Voor Dingsdag was het zijn debuut als hoofdtrainer. "Ondanks alle omstandigheden heb ik mega genoten van de sfeer. De strijd van het team en de goede samenwerking met de staf. Er ging niks fout... tot de 94ste minuut."

 Laatste nieuws