Midweekse jeugdverslagen

27 augustus 2015

FC Volendam A1 viert rentree in eredivisie met knappe overwinning
FC Groningen A1 - FC Volendam A1 (0-2)
FC Volendam A1 heeft de terugkeer in de Eredivisie gisteravond opgeluisterd met een prima 0-2 uitzege op FC Groningen A1. Na hun slechte beurt afgelopen zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Almere City FC A1 was het afwachten of de formatie van Florian Wolf daaruit lering had getrokken en alsnog klaar zou zijn voor een positief debuut op het hoogste jeugdniveau. Welnu, ons team toonde zich herboren, tomeloze inzet en nam verdiend de eerste drie punten mee terug naar Volendam.
Beide teams kwamen scherp uit de startblokken. Met veel passie en strijd werden elkaars doelen opgezocht. Joey Veerman kreeg al snel, na een vloeiende aanval, een uitstekende kans om de score te openen, maar helaas verdween zijn schot over het doel. Gijs Smal onderscheidde zich met een paar fantastische crosspasses. Met goed combinatiespel van achteruit werd steeds de aanval gezocht. Af en toe wilde men dat echter te mooi doen en soms ging het zelfs gepaard met ongewenste frivoliteit. Onnodig balverlies was daarvan dan vaak het resultaat. En daar loerde ook meteen het gevaar, want dat was koren op de molen van de thuisploeg, die over veel snelheid beschikt en in staat is om dodelijk te counteren. Volendam had een licht overwicht, maar moest op zijn qui vive blijven. De Groningers bleven hun opponenten namelijk lokken en maar hopen op fouten van de Volendammers. De oranjehemden slaagden er regelmatig in door de vijandelijke linies heen te snijden, maar waren in de eindfase net niet nauwkeurig genoeg. Op slag van rust viel dan toch de openingstreffer. Richie Owusu-ansah zette toen met een prima steekpass Salim Mansouri alleen voor de Groningse doelman. Salim bleef koel en geduldig wachten tot de keeper was gaan liggen om vervolgens de bal beheerst langs hem heen in het lege doel te deponeren, 0-1.
Met een flinke dosis opportunisme probeerde FC Groningen na de hervatting snel langszij te komen. Een hard zwabberschot kon door Marlon Coco maar ternauwernood met de vuisten tot corner worden verwerkt. Het thuisteam voerde de druk op, maar Volendam hield uitstekend stand. Onze verdediging stond als een huis en gaf niets weg. Halverwege de tweede helft zagen wij, na weer een mooie aanval, een prima actie van Joey Veerman. De Groningse sluitpost kon zijn inzet slechts met grote moeite onschadelijk maken. Langzamerhand begon de geleverde strijd hier en daar zijn tol te eisen. Gelukkig beschikken wij over een sterke bankbezetting, zodat een aantal moe- en leeg gestreden spelers probleemloos kon worden gewisseld en hun vervangers ook hun aandeel in het gewenste eindresultaat konden gaan leveren. Vijf minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan. Marlon tastte mis na een diepe bal, maar gelukkig was Yorno Tieman attent. Hij bracht redding door de bal hoog over het doel te jagen. In de slotfase gooide FC Groningen er nog een extra portie opportunisme bovenop, maar onze defensie (Gijs Smal, Marco Tol, Mohamed Betti en de daarin uitblinkende Yorno Tieman) bleef fier overeind en zat er steeds op tijd tussen. Diep in blessuretijd maakte Joey Veerman een eind aan de spanning. Na een paar kapbewegingen schoof hij de bal met zijn linker voet over de doellijn, 0-2. Een uitstekende competitiestart en eerherstel derhalve voor onze mannen en bovendien een beslist verdiende overwinning.
Scoreverloop:
- (’45) 0-1 Salim Mansouri
Ruststand: 0-1
- (’90+4) 0-2 Joey Veerman

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Yorno Tieman, Joey Veerman, Richie Owusu-ansah (60. Kevin Owusu Asare), Jamie Jacobs (80. Jari Vlak), Jason Stekkel (85. Gani Meholli), Rodney Smorenberg (89. Alex Plat), Salim Mansouri (79. Martijn van Oers)

Gerard Veeken

Verslag ADO Den Haag mini-toernooi op zaterdag 22 augustus.
Sparta Rotterdam – FC Volendam 0-0
Nadat Sparta zich –mede natuurlijk door de zomerse temperaturen- in het zweet had gewerkt tegen ADO, mochten de Rotterdammers na een korte rustpauze aantreden tegen Volendam. Volendam toonde direct overwicht op de tegenstander. In de eerste minuut al twee kansen op een doelpunt, door acties van Amir en Milo. Met kort daarop een vrije trap door Huub nadat Jip onderuit werd gehaald door een overijverige Spartaspeler. Schot resulteerde uiteindelijk in een corner, wederom genomen Huub. Maar spijtig genoeg wist de keeper van Sparta de bal tegen te houden. Door voortdurende druk en fraai samenspel van Volendam had Sparta het moeilijk; het geel-wit werd continu door oranje in de verdediging gedwongen.
Dan lijkt het tij voor Sparta even te keren. De Rotterdammers komen wat vaker richting het doel van Volendam. Een corner van Sparta wordt knap gevangen door Dion. Sparta probeert een paar keer door de verdediging van Volendam te breken, maar tevergeefs. Kortom, in de eerste helft domineert Volendam. Na wisseling van helft lijkt Sparta iets sterker, ondanks een bijna doelpunt van Volendam door een kopbal van Tyrese. Even is er een moment van paniekerige verdediging bij Volendam, maar dat komt snel weer goed. Een vrije trap op doel van Sparta wordt netjes weggewerkt door Volendam. Dan lijken de handen op elkaar te gaan voor een doelpunt door Tyrese, maar door buitenspel wordt deze afgekeurd. In de slotfase van de wedstrijd overheerst Volendam weer. De wedstrijd eindigt in 0-0.
Wissels bij rust: Dimitri voor Milo, Robin voor Mickey en Tyrese voor Amir.

ADO Den Haag – FC Volendam 2-1
Deze keer is het Volendam dat na een gespeelde wedstrijd vrijwel meteen weer aan de bak moet tegen het inmiddels wat uitgeruste ADO. Ondanks dat komt het al snel tot een doelpunt van Volendam. Een strak geplaatst schot vanuit de corner door Milo wordt met een kopbal van Victor verzilverd. ADO laat het er niet bij zitten en probeert een bal in het doel van Volendam te krijgen, maar Dion houdt de poort netjes dicht. Maar dan, na een handsbal van Volendam, lukt het de Hofstad spelers om met een penalty gelijkspel te maken; 1-1. Even leek er een tweede goal voor Volendam te vallen, maar de keeper van ADO wist dat te verijdelen. Volendam zwoegt door en de vermoeidheid lijkt wat toe te slaan. Misschien betere tijden na de wisseling van helft? Niet meteen; in de eerste minuut is er al een gevaarlijke aanval van ADO. Bal op de lat van het doel van de Volendammers. Gelukkig maar. Dan een kans voor Volendam; hoekschop van Huub, maar zonder gewenst resultaat. Ook Victor zorgt voor spanning bij de tegenstander. Hij stevent met de bal op het doel af, maar wordt op het laatste moment van rechts verrast door de tegenstander. Dimitri probeert het ook nog een keer, eveneens zonder resultaat. Kort daarop zijn de rollen omgedraaid, met dat verschil dat Ado wel scoort; 2-1. De poging van Amir om al sprintend gelijkspel te scoren mag dan niet meer baten; het blijft 2-1 voor ADO.

Wissels bij rust: Quinten voor Jay, Huub voor Jip.

Ajax O16 - FC Volendam O16 4-1
Op 25 augustus oefende FC Volendam tegen Ajax. We speelden 4x 20 minuten voor goed gevulde tribunes. We begonnen goed, speelden met veel inzet en kregen diverse kansen. Helaas werd veelvuldig de lange bal gespeeld die vrijwel altijd een prooi werd voor de tegenstander. In deel 2 kwam Ajax op voorsprong. Echter niet voor lang. Jim stond na 35 minuten op de goede plaats en rondde bekwaam af. Na de rust ging Ajax uit een ander vaatje tappen en bleken hun nummer 4 en 9 een klasse beter. Verder konden onze jongens goed meekomen door veel inzet en strijd te tonen. Na zestig minuten bleek de pijp echter leeg. Een stapje extra lukte niet meer en Ajax liep uit naar 4-1. Rob onze keeper had een weinig gelukkige dag. Gelukkig raakte niemand geblesseerd, zo vlak voor de start van de competitie. Opstelling: (1) Rob; (2) Nick; (3) Brian; (4) Mike; (5) DeanJames; (6) Justin; (7) Marcos; (8) Bram; (9) Jim; (10) Hicham; (11) Maxwell; (12) Chef; (14) Niroel; (16) Stan.