Mink Peeters sluit aan bij FC Volendam

16 januari 2020

Mink Peeters voetbalt tenminste de komende anderhalf jaar voor FC Volendam. De 21-jarige aanvaller grijpt daarmee zijn kans om zich te bewijzen op de Nederlandse velden. De geboren Nijmegenaar stond het afgelopen half jaar onder contract bij Servische FK Čukarički en sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Volendam.

Peeters genoot een groot gedeelte van zijn opleiding bij PSV, waarna hij de overstap maakte naar de opleiding van Ajax. Daar speelde de behendige linkspoot zich in de picture van Real Madrid. Tijdens zijn periode bij de Spaanse grootmacht werd hij uitgeleend aan VVV-Venlo, Almere City FC en het Spaanse Lleida Esportiu. Ook kwam Peeters uit voor diverse nationale jeugdteams.

Peeters is blij om terug te keren in Nederland: “Ik heb bewust gekozen voor FC Volendam, omdat ik de mensen die er werken al goed ken. Er groeit hier iets moois en ik heb er alle geloof en vertrouwen in dat ze me verder kunnen helpen in mijn ontwikkeling en carrière.”

'Mooie avonturen en flinke hobbels'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de komst van de aanvaller. “Mink is voor veel mensen misschien even uit beeld geweest. Maar iedere speler heeft zijn eigen reis, en Mink is op de zijne zowel mooie avonturen als flinke hobbels tegengekomen. Hij heeft dus ook waardevolle lessen geleerd. Maar zijn talent is van jongs af aan al bovengemiddeld, en dat is niet zomaar verdwenen. Mink is een creatieve en lichtvoetige speler met veel bravoure, die als vleugelspeler en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Qua type kan hij net weer wat anders brengen dan de spelers die we al hebben."

Van Leeuwen vervolgt: "Laten we niet vergeten: hij is pas 21 jaar. Wij geloven dat zijn talent weer tot bloei kan komen in de ontwikkelingsomgeving die we hier in Volendam hebben gecreëerd. De komende tijd gaan we dus in alle rust werken aan zijn wapens en verbeterpunten, zodat hij snel weer in zijn ritme en daarmee ook in zijn kracht kan komen.”Laatste nieuws