Mixture Beloftes en A-spelers verliezen nipt van Roda JC

09 mei 2011

09 mei 2011 /

Het was een merkwaardige laatste wedstrijd van de Beloftes van Volendam. Door veel blessures in de eigen groep gecombineerd met de wedstrijd de volgende dag tegen MVV moest trainer Steur het doen met een aanvulling van een aantal A1 en A2 spelers. Roda daarentegen kwam in het veld met een fors aantal A-selectiespelers waaronder Stein Huysegems (ex AZ) en Wiljan Pluim (ex Vitesse).

Al in de tweede minuut werd het 1-0 doordat een dwarrelbal doelman Theo Zwarthoed verraste. Via de lat caramboleerde de bal voor de voeten van Aleksandro Stankov die met dit buitenkansje wel raad wist. De bank van Volendam begon aan een afslachting te denken maar niets was minder waar.
Met fris spel was Volendam het grootste deel van de wedstrijd gelijkwaardig aan het met weinig inzet spelende Roda. Het feit dat ook Roda het Belofte team opheft zal daar ook wel mede debet aan zijn geweest. Kevin Tano (A1) zette vanaf rechts al snel de na 1-0 Quincy van de Leuv (A2) vrij voor doel. Het schot miste kracht waardoor doelman Collin van Eijck kon redden. Bij de spaarzame kansen van Roda was het aan Volendam kant Theo Zwarthoed die uitstekend optrad en een uitbouw van de voorsprong voorkwam. Helaas was een klein foutje aan de zijkant van Niels Buys de inleiding tot de 2-0. Wiljan Pluim kon hierdoor ongehinderd doorlopen en Theo Zwarthoed kansloos laten. Vlak voor rust was Volendam dicht bij de 2-1 via een een-twee van Van de Leuv met Kevin de Visser (opnieuw uitstekend spelend). Kevin miste echter in kansrijke positie.

Vlak na rust kon Kevin Tano met een boogbal de doelman van Roda verschalken. De bal had echter te weinig vaart waardoor mdeze kans verloren ging. Door compact te spelen kon Volendam Roda van verdere doelpunten afhouden en zelf met name door Damian Menzo (A2) gevaarlijk worden. Dean Schilder (doelman B1, zoon van ex Volendam doelman Jaap Schilder) mocht nog invallen waarna de reservebank leeg was.

Conclusie was dat de toekomst van Volendam er rooskleuriger uitziet dan die van de zuidelijke Limburgse clubs: zowel Roda als Fortuna Sittard en MVV hebben volgend seizoen geen Belofte Elftal. En de KNVB maar proberen met subsidie daar een Regionale Jeugdopleiding te positioneren!!!

Voor volgend seizoen is de competitie indeling nog steeds onzeker. Er resteren 19 clubs met een Belofte Elftal. Dat zou betekenen een Divisie met 5 clubs onder de hoogste afdeling met 14 clubs. Daar is dus geen volwaardige competitie mee te vormen. Een Divisie met 19 clubs lijkt de enige optie. We zullen zien! Duidelijk zal zijn, mocht dat zo worden dat dan de huidige selectie het zeer moeilijk zal krijgen. Versterking lijkt noodzakelijk. Werk aan de winkel voor Arie Obdam en de nieuwe trainer Berry Smit.

Opstelling:
Theo Zwarthoed, Bowedee Burleson (A1), Niels Buys, Bart Groot, Yordi van Beek (A1), Kevin de Visser, Kevin Tano (A1) (Marouane Bensabouh (A2), Robert Timisela (A2), Syrano Morrison (A2) (Damian Menzo (A2),, Jeffrey Bok, Quincy van de Leuv (A2) 

{foto1}Laatste nieuws