MVV scherper dan FC Volendam

MVV - FC Volendam (2 - 1)

29 oktober 2017 / Jupiler League

Na de krachten verslindende bekerwedstrijd tegen PSV stond voor FC Volendam de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht op de agenda. De grote vraag was of het sterke spel dat FC Volendam had laten zien afgelopen donderdag ook in Maastricht op de mat gelegd kon worden. De ervaring heeft geleerd dat zo’n wedstrijd vaak een klasse minder is. Vorig jaar moest FC Volendam na de bekerwinst op MVV Maastricht naar Telstar, waar weliswaar met 0-1 gewonnen werd, maar het kijkspel ernstig teleurstel;de. Deze zondag liet FC Volendam zien, dat de slijtageslag meer vergde dan drie hersteldagen.

Vanaf de aftrap ontwikkelde zich in een paar minuten een kijkspel waarvoor het publiek graag naar hetv stadion komt. Helaas duurde dat maar tien minuten waarin al veel over de rest van de wedstrijd gezegd werd. Al na vier minuten werd MVV Maastricht op rechts vrij gespeeld. De listige crosspass kwam bij Golpek terecht. Waar iedereen dacht dat hij de bal naast het doel ging, verdween deze toch tussen de paal de vingers van Hobie Verhulst. Razendsnel kwam FC Volendam terug in de wedstrijd. Over de as van het veld werd Joey Veerman aangespeeld. Hij zag Nick Doodeman voor zich wegsprinten. De bal was op maat en de 1-1 stond op het bord. Het werd even stil in het stadion, totdat ,MVV Maastricht op links een vrije trap mocht nemen. Wie anders dan Ciranni zette zich achter de bal! Hij heeft een liefdevolle verhouding met FC Volendam als het om vrije trappen gaat. Ook deze draaide zonder dat iemand hem aanraakte in de verste hoek, via een stuiter vlak voor Hobie Verhulst. Het stadion schudde op zijn grondvesten.

MVV Maastricht had de laatste vier wedstrijden verloren, liep niet over van zelfvertrouwen en vond in FC Volendam een dankbare prooi om het tij te keren. FC Volendam werkte daar naar hartenlust aan mee. Een half uur lang kwam er geen pass meer aan. Het enige wapenfeit midden in de eerste helft kwam van de voet van Joey Veerman, die een vrije trap rakelings over de lat schoot. FC Volendam trok er zich niet aan op. Integendeel. Een wat domme overtreding van Luis Pedro zorgde voor een hoop tumult. MVV Maastricht was op drift, ook door de tomeloze inzet van Ippel, die niet alleen Kevin Visser in de houdgreep nam, maar ook op ongenadige wijze de bal in de dug-out van FC Volendam schoot. Het publiek beloonde dit met een groot applaus, terwijl scheidsrechter Kamphuis er met een gerust hart geel voor had mogen geven. Na het akkefietje van Luis Pedro was hij min of meer uitgespeeld. Zelfs een echte overtreding op hem kort voor rust werd niet bestraft. Erik Schouten redde de situatie, maar dat was naar de mening van Kamphuis wel geel. Het publiek stemde daar opnieuw dankbaar mee in. Met 2-1 brak de rust aan, wat MVV Maastricht gaf wat het verdiende en FC Volendam duidelijk had gemaakt dat de inzet van de thuisploeg het verschil maakte. FC Volendam speelde niet tegen FC Barcelona, maar liet ook niet zien dat het meer in huis had dan zich te laten overdonderen.

Al snel in de tweede helft leek FC Volendam de zaak recht te willen trekken. Een prima combinatie van Joey Veerman en Kevin Visser leverde een mooie kans op, maar MVV Maastricht ontsnapte. Aan de andere kant begreep MVV Maastricht dat er zeeën aan ruimte kwamen te liggen. Hobie Verhulst moest direct zijn kunsten vertonen. Halverwege was de doelman niet zelf in beeld, toen drie MVV -spelers een niet te missen kans kregen. FC Volendam zwoegde wel, maar het was weinig effectief. Het gevaar kwam van de thuisploeg. Hobie Verhulst moest nog twee keer vol aan de bak, een keer een op een en een keer gestrekt naar d hoek. MVV Maastricht genoot van de vrijheid, terwijl FC Volendam steeds wanhopiger op zoek ging naar die ene goal. Ook het inbrengen van Henny Schilder, Rodney Antwi en Teije ten Den bood geen soelaas. De mooiste kans creëerde Nick Doodeman, maar hij zag zijn prima dropkick in een woud van benen verdwijnen. De laatste kans die FC Volendam kreeg, tussen alle counters van MVV Maastricht door was voor Joey Veerman. Op de rand van het strafschopgebied mocht hij aanleggen. De scouts die aanwezig waren, zouden niet gecharmeerd raken van de wijze waarop hij het doel wilde bestoken. Een soort Panenka, maar dan tussen twintig spelers. FC Volendam droop af. Het was niet genoeg.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Erik Schouten (geel; 70. Henny Schilder), Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Joey Veerman (geel), Luis Pedro (geel; Rodney Antwi), Nick Runderkamp (80. Teije ten Den), Enzo Stroo, Kevin Visser, Nick DoodemanLaatste nieuws