MVV verraste FC Volendam bijna

13 augustus 2010 /

De belangen waren meteen al groot in de eerste wedstrijd. De strafpunten van de KNVB hadden de Limburgers geprikkeld, terwijl Volendam graag wilde oogsten na wekenlang in een opperbeste stemming toegeleefd te hebben naar deze wedstrijd. In de eerste helft was daarvan aan Volendam kant niets terug te zien. De tweede helft had zomaar de volle winst kunnen opleveren.

{foto4}

Met nog tien minuten op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht. MVV was fanatiek gestart, maar kwam niet verder dan een afgekeurd buitenspeldoelpunt. Volendam moest het doen met drie halve kansjes. Zeven keer was geprobeerd de spitsen met diepe ballen te bereiken, maar dat is niet het spelletje waarmee Volendam kan oogsten. Het totaal vernieuwde MVV, geprikkeld door de acht minpunten, stelde er gegroepeerd voetbal vanuit de verdediging tegenover. Zodra er balbezit was, kwam de ploeg razendsnel uit om te zoeken naar de zwakke plekken in Volendams verdediging. Volendam speelde MVV vaak in de kaart, want de opbouw van achteruit was niet alleen veel te traag, er waren ook veel foutieve passes. Na een dik half uur was het duidelijk, dat MVV de wedstrijd naar de hand begon te zetten. Volendam hielp een handje door op het middenveld te gemakkelijk balverlies te lijden. Over rechts sprintte Boateng van MVV weg, gaf scherp voor, waar Lance Voorjans alles en iedereen koppend aftroefde: 1-0. In plaats van in te grijpen, hield Volendam het heilloze eigen spelletje vol. Al direct na het oorverdovende gejuich van het thuispubliek beging Laszlo Zsidai een onnodige overtreding. Uit die vrije trap werd de bal over de Volendamverdediging doorgekopt. Als een duvel uit een doosje sprintte de Belg Tom Van Hyfte net op tijd naar de eerste paal, waar de bal nog een klein tikje nodig had (2-0). Een ontgoochelende achterstand, die de Volendamploeg zichzelf volledig mocht aanrekenen. Het spel had niet de kwaliteit die de euforische stemming van de afgelopen week had doen verwachten. In de rust was er veel werk aan de winkel voor Gert Kruys.

{foto1}

In de tweede helft viel Roy Bakkenes  uitstekend in voor Paul de Lange en al snel werd ook Thijs Sluijter naar de kant gehaald voor Michiel Kramer. Dat gaf meer druk van Volendam, wat MVV noopte tot nog meer inzet. Het resulteerde in twee gele kaarten  van de heel goed leidende scheidsrechter Kamphuis en een vrije trap voor Volendam. Charles Dissels nam deze perfect, Maikel van der Werff was attent en kopte 2-1 binnen. Een minuut later pakte de keeper van MVV de bal buiten het strafschopgebied in de handen, wat rood had kunnen zijn. Michiel Kramer nam de vrije trap razendsnel op de totaal vrijstaande Jack Tuijp, die de bal over Boffin in een leeg doel lepelde. (2-2) MVV was aangeslagen en gaf Volendam steeds meer ruimte. Daarvan had Volendam moeten profiteren. Eerst was het Melvin Platje die uit een voorzet direct inschoot, maar Boffin schitterend op zijn weg vond. Daarna kreeg speelde Jack Tuyp zich vrij, maar joeg de bal hoog over. Onvoorspelbaar hoe zou kunnen aflopen,omdat de counters van MVV levensgevaarlijk bleven. Tien minuten voor tijd kwam Kees Tol in het veld voor Melvin Platje. Al gauw werd Michiel Kramer in stelling gebracht door Roy Bakkenes, maar kopte over. MVV kreeg ook een superkans, maar Robbin Ruiter was op post. De laatste vijf minuten waren super spannend. FC Volendam wist dat de volle winst binnen bereik was, terwijl MVV met de moed der wanhoop toch de derde goal wenste te maken. Robbin Ruiter sleepte Volendam erdoor, waardoor het 2-2 was en bleef.