NAC Breda - FC Volendam

31 januari 2009 /

Twee te weinig

Op zaterdagmorgen moest trainer Frans Adelaar opnieuw al aan de bak. Aaron Meijers moest definitief afhaken en reserve keeper Harmen Kuperus moest zich met een rugblessure afmelden. De inmiddels al op het trainingsveld aanwezige Robbin Ruiters kon gaan douchen om zich later in de middag te melden bij de selectie. In de spits koos hij deze keer voor Gerson Sheotahul. Rowin van Zaanen startte in de basis en was weer helemaal weer terug op zijn oude niveau. Zijn laatste wedstrijd was op 5 oktober 2008, juist tegen hetzelfde NAC.
De opening was voor FC Volendam. Het eerste kansje voor Rowin van Zaanen, maar al snel nam NAC het initiatief. Het was echter gezichtsbedrog, want van het basiselftal van de thuisclub ontbraken zoveel bepalende spelers, dat het team dat er nu stond aan Volendam de handen vol had. In het eerste half uur begon Volendam de wedstrijd te bepalen. Halve kansjes werden hele kansen. Gerson Sheotahul werd vrij voor doel gezet, maar had te lang werk. Bernard Hofstede testte Ten Rouwelaar, maar zag de bal corner gaan.

De mooiste kans kwam na precies 25 minuten. Sheotahul trok van rechts naar binnen en werd gehaakt door Tyrone Loran. Strafschop , besliste scheidsrechter Liesveld. De eerste die Volendam dit seizoen kreeg toegewezen. Bernard Hofstede was de specialist en nam de aanloop. In plaats van FC Volendam voor het eerst dit seizoen in een uitwedstrijd op voorsprong te schieten, verdween de bal net over de lat. FC Volendam was hierna de kluts even kwijt. NAC nam het initiatief weer over en bezorgde Volendam een groot aantal moeilijke minuten. Dat duurde tot de rust. De mooiste kans kreeg NAC in de voorlaatste minuut, toen een voorzet door de benen van Jeroen Verhoeven ook langs twee volkomen vrijstaande NAC-aanvallers verdween. De 0-0 ruststand gaf de verhouding goed weer, al had Volendam zichzelf voorlopig flink tekort gedaan.
Na rust leek het er lange tijd op, dat FC Volendam de evenknie van NAC kon blijven. NAC werd weinig ruimte gegeven, maar Volendam kwam zelf ook niet echt meer door. Halverwege was het dan toch raak. Janos Kolkka kon vanaf het middenveld opstomen zonder te weten aan wie hij de bal zou geven  een meter of twintig waagde hij tenslotte zelf maar een schot. Via de hak van Mathieu Boots en daardoor buiten bereik van Verhoeven verdween de bal in het doel.

Al snel wisselde Volendam dubbel. Voor Dominique van Dijk en Bernard Hofstede kwamen Melvin Platje en Arvid Smit.  Op dat moment mocht Volendam een vrije trap nemen, de weggekopte bal werd vervolgens goed opgepikt door Gerson Sheotahul die over de breedte voorzet op van Rowin van Zaanen. Rowin, die oud collega Kees Kwakman onder zijn benen door speelt en de bal weer oppikt, kan dan uithalen en gaat de bal via de keeper en de lat de goal in: 1-1. Tien minuten voor het einde werd Arvid Smit vrij voor doel gezet. Maar in de moeilijk in te schatten stuiter belandde de bal nipt langs de paal.

Natuurlijk moet je zelf scoren om punten te pakken, maar het was een duel waar FC Volendam opnieuw dit seizoen twee te weinig kreeg. De supporters en selectie waar ondanks de punten deling toch blij. Dinsdag is Willem II de gastheer en reizen naast de trouwe supporters er ook een bus sponsoren mee.