FC Volendam beloont zichzelf niet tegen NAC

26 juli 2014 /

Evenals vorig jaar had FC Volendam in de aanloop naar de nieuwe competitie een wedstrijd tegen NAC in Brabant. Deze keer was het in Made, vanwaar Ponton Made een uitstekende sponsor van FC Volendam is. De contouren van het elftal dat de strijd om de prijzen wil aangaan, worden steeds duidelijker. Dat gold niet alleen voor FC Volendam maar ook voor NAC, dat geen echt daverende resultaten had neergezet de laatste weken.
In de eerste helft was dat ook zichtbaar. Er was een ploeg die goed combinatievoetbal liet zien. FC Volendam voor rust voetbal zien, dat perspectief biedt op een mooi seizoen. De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Niet alleen werd er veel gewisseld, wat het ploegverband niet echt goed deed, NAC had ervoor gekozen de bepaald onverdiende 2-0 voorsprong zo te consolideren, dat het Volendammiddenveld volledig werd vastgezet. Hierdoor viel er weinig meer te genieten.
In tegenstelling tot de opening van de wedstrijd. Al in de eerste drie minuten kregen Brandley Kuwas en Tom Overtoom prachtige kansen die niet benut werden. Daarop volgden mogelijkheden voor Robert Mühren en Ludcinio Marengo die ook meer verdienden dan nu op het scorebord te zien was. Een vrije trap van Raymond Fafiani leverde eveneens niets op. Na precies een kwartier kon de discutabel leidende scheidsrechter Ingmar Oostrom het gespartel van NAC niet langer aanzien en stak de helpende hand toe. Zonder dat ook maar een Volendammer voet iets fout had gedaan, wees hij naar de strafschopstip. Adnane Tighadouini benutte dit cadeautje, waar de thuisploeg volstrekt geen recht op had. Sterker nog, Erik Heijblok had geen enkele bal gehad. FC Volendam liet zich niet uit het veld slaan, nam het heft weer in handen, maar ontsnapte aan een tweede goal, toen Oostrom niet voor hands floot en vrije doorgang aan NAC verschafte. Via de paal liep dit goed af. Na precies een half uur was er weer een uitstekende aanval die via Gijs Luirink bij Robert Mühren belandde. Zijn kopstoot kon net aan door Ten Rouwelaar over de lat getikt worden. FC Volendam vbleef op zoek naar gerechtigheid. Brandley Kuwas draaide Amieux compleet dol. Al vroeg had deze geel moeten krijgen voor een zeer harde overtreding op Kuwas en later opnieuw wegens vasthouden. Maar het mocht allemaal van Oostrom. Gaandeweg werd duidelijk dat FC Volendam de scherpte in de voorhoede miste om dit NAC met de neus op de feiten te drukken. Op slag van rust kreeg NAC, opnieuw tegen de veldverhouding in, een tweede doelpunt. Nu was een afgeslagen corner van Volendam de inleiding tot een messcherpe counter. Oscar Wilffert verkeek zich op Boateng die de geboden ruimte graag benutte.
Na rust was er van Volendams dadendrang weinig meer over. Een bal van NAC viel op de lat en een solo van Ludcinio Marengo werd in de kiem gesmoord. Daarmee waren de hoogtepunten wel genoemd. FC Volendam weet dat het spel dat NAC geboden werd, gekoesterd mag worden op weg naar de openingswedstrijden van het nieuwe seizoen. De spirit waarmee gespeeld werd, de mooie kansen die gecreëerd werden, geven alle reden voor een goed gevoel.