NEC Nijmegen - FC Volendam

30 november 2008 /

FC Volendam laat beschamend met zich sollen

Trainer Frans Adelaar hoopte voor de wedstrijd dat NEC enig last van de UEFA cup wedstrijd, maar niets was minder waar. NEC startte fris aan de wedstrijd en stond binnen een kwartier op een 3-0 voorsprong en bij rust zelfs op 5-0, dat leek helemaal nergens op. In de eerste helft heeft FC Volendam een visitekaartje afgegeven, dat de club onwaardig was. Het eerste doelpunt mocht nog aan de organisatie op de doellijn worden toegeschreven, maar de daarop volgende corner was een cadeautje en de derde goal had aan Volendamkant slechts toekijkende verdedigers.
Even leek het erop dat Volendam terug zou bijten. Bernard Hofstede kreeg een unieke kans om te scoren, maar kopte in de handen van Babos. Gerson Sheotahul raakte de zijkant van de paal en een paar minuten later het zijnet. Volendam kon dus ookj voetballen, maar achterin was er niemand thuis. In de laatste vijf minuten hoefde NEC niets eens gas te geven om de vierde en de vijfde goal te maken.  NEC, tussen twee Europese klussen in, zat op rozen en kon freewheelend bouwen aan een eclatante overwinning.
Halverwege de tweede helft werd het eenvoudig 6-0, maar veel moeite getroostte NEC zich niet meer. Het gaf Volendam de gelegenheid zich enigszins te revancheren. Dat gebeurde een klein kwartier voor tijd. Gerson Sheotahul schoot van een meter of twintig fraai in de kruising, waarmee hij het eerste uitdoelpunt voor Volendam dit seizoen op zijn naam schreef.  Toch nog een pluspunt in een middag vol misère.