Nieuwe huiswijnen Rabolounge met ingang van Seizoen 2019-2020!

15 augustus 2019

FC Volendam schenkt dit seizoen nieuwe huiswijnen aan de gasten in haar businessruimtes. Wijnimport Jos Rijnaarts uit Alkmaar is sinds enkele jaren de leverancier van de wijnen in het KRAS Stadion en zowel Martijn Molleman (Manager Commercie FC Volendam) als Stephan Rijnaarts van Jos Rijnaarts Wijnimport vonden het tijd worden om met ingang van dit seizoen een viertal nieuwe wijnen te lanceren in onder andere de Rabolounges. 

Tijdens de zomerstop werd een proeverij georganiseerd met medewerking van Albert Pink van Slijterij de Stient en al snel viel de keuze op een aantal kwalitatief hoogstaande wijnen uit het assortiment van Jos Rijnaarts. 

Martijn Molleman: ‘Je moet regelmatig zorgen voor vernieuwing, dat doen we met het afstemmen van onze businessclub evenementen, maar ook op het gebied van de horeca in ons stadion moet je voortdurend in beweging blijven. Altijd hetzelfde is niet goed en daarom is er voor dit seizoen gekozen voor een viertal nieuwe huiswijnen die perfect passen bij datgene wat FC Volendam haar gasten wil bieden: kwaliteit. Ik ben benieuwd naar de reactie van de businessclubleden en hou mijn ogen en oren uiteraard geopend voor kritieken. Zowel positief als negatief.'

Stephan Rijnaarts: ‘Je moet gasten een wijn schenken die aansluit op de wensen en gelegenheid/sfeer waarin zij op dat moment verkeren. En dat de smaak van de wijn daarin een grote rol speelt spreekt voor zich. Ik vind het belangrijk om vooral lekkere wijnen te schenken en in overleg met Martijn en Albert het assortiment daarop af te stemmen. Met Albert hebben we een kenner die goed kan proeven en hij weet ook juist die wijnen te kiezen die passen bij de entourage van een businessclub. Ik ben er dan ook trots op dat de keuze die Martijn en Albert deden ook mijn keuze geweest zou zijn. Je wilt je gasten toch verwennen en ik ben er van overtuigd dat deze wijnen daar mede aan bijdragen.’

De volgende wijnen worden vanaf heden geschonken in de Rabolounges, Mercedes-Benz Lounge en later dit seizoen ook in de Club van 200, Botterzaal en KRAS Lounge:

 

WIT:
Verdejo Gran Cardiel Bodegas Cachazo, Rueda | Spanje
Deze buitengewoon elegante wijn gemaakt van Verdejo druiven heeft de kenmerkende sprankelend stuivende aroma’s van tropisch fruit als perzik, en passievrucht aangevuld met wat grassigheid. Hij smaakt naar rijpe kruisbessen en groene appels. De prettige afdronk kent naast de complexe kruidigheid een frivool bittertje. Bij uitstek de ideale Tapas wijn.

Kloovenburg unwooded Chardonnay, Swartland | Zuid-Afrika
Afkomstig uit Swartland, op dit moment Zuid-Afrika’s meest dynamische wijnregio. Deze wijn is zuiver en zelfs een beetje romig, heerlijke aroma’s van meloen, citrus, banaan en ananas.


ZOET WIT:
Rieselstein Weingut Tobergte-Thanisch, Lieser | Duitsland
Uit Duitsland komt deze jonge, verfrissende witte wijn. Verleidelijk zacht en fruitig en licht groenig-geel van kleur. De geur is fris, mild en met veel bloemig riesling-fruit. Zachte, licht zoete smaak, met sappige en kruidige indrukken van appel en perzik.


ROSÉ:
Fortant de France Grenache Gris, Languedoc | Frankrijk
Subtiel droog, licht kruidig, elegant en verfijnd met hints van frambozen, bramen en bosaardbeien. Solo of bij eten, deze heerlijk frisse rosé met bite smaakt bij veel en blijft lekker lang in je mond hangen. Een glas van deze zomerzon en je blijft schenken.


ROOD
Merlot Third Generation Nugan Estate, South Eastern | Australië
Knap gedaan, van die derde generatie Nugans. Aardse stijl met zwoele rijpe bessen en aroma’s van pruimen en kersen met een vleugje peper en donkere chocolade. Deze Merlot is zijde zacht met lichte vanille tonen. Kenmerkend is zijn voor Australië zo typerende ‘jammy’ smaakstijl.

 

Voor meer informatie over Wijnimport Jos Rijnaarts, zie www.jr.nl

Voor meer informatie over Slijterij de Stient, zie www.destientwijnenendranken.nlLaatste nieuws