Nijland velt Jong FC Volendam

20 januari 2014 /

De wedstrijd van Jong Volendam tegen Jon PEC Zwolle kon in drie delen verdeeld worden. Tot het uit het veld sturen van Raoul Esseboom vanwege zijn tweede gele kaart was Jong Volendam goed bezig. Een aantal uitstekende kansen werd niet benut, wat uiteraard door PEC Zwolle dankbaar bekeken werd. Op dat moment was het al wel 0-1 geworden door een uitstekende vrije trap van Stef Nijland. Het middendeel van de wedstrijd, tot een kwartier na rust, speelde FC Volendam met verve. Dat leverde niet alleen kansen maar ook de verdiende gelijkmaker van Erik Veerman op. Toen Stef Nijland echter halverwege de tweede helft volkomen vrij de hoek mocht uitzoeken, was e koers gelopen. In de laatste 25 minuten kwam Jong Volendam niet meer aan aanvaardbaar voetbal toe. Jong PEC Zwolle spaarde Volendam. Alleen Nijland scoorde nog een keer (1-3).

De wedstrijd had er echter heel anders kunnen uitzien als Brandley Kuwas al in de eerste minuten niet zelf de kans gewaagd had, maar de vrij staande Henk Veerman aangespeeld had. Een vrije trap van Brandley Kuwas leverde een wereldkans voor Henk Veerman op, maar hij schoot drie meter voor het lege doel hoog over. Tien minuten voor de rust mocht Gerson Sheotahul alleen op de keeper afgaan, maar wist zich geen raad met de prachtige kans. Op slag van rust had PEC Zwolle al op fluweel moeten zitten, toen Boyd Stevens de Zwollespits Mahmudov vrij voor doelman Pistoor zette. Deze pas overgekomen speler faalde echter. Ook na rust kreeg Gerson een unieke kans, maar ook nu was het niet raak. Na de 1-2 van Nijland waagde Henk Veerman nog een poging, maar zijn prachtige lob zeilde langs de kruising. Ook in de slotfase zat het Henk Veerman niet mee, toen hij een uitstekend schot voorlangs zag gaan. Jong PEC Zwolle creëerde minder, maar had Nijland.