'Nooit scorende' Cees Keizer doet FC Volendam de das om

16 december 2011 /

'Nooit scorende' Cees Keizer doet FC Volendam de das om

Door Cor Westerveld (Foto's Fred Rotgans)

Het was nota bene een Volendammer die de winnende treffer maakte in de wedstrijd FC Volendam-FC Oss. Cees Keizer deed zijn dorpsgenoten de das om en dat was ook voor de trainer van FC Oss, Dirk Heesen, een openbaring. “Keizer maakt nooit doelpunten, zelfs niet op de training”, liet Heesen na afloop weten.

“Volendam bleef komen en wij waren alleen maar aan het tegenhouden. Door de druk die Volendam zette, kregen wij wel veel ruimte”, aldus Heesen die ’een geweldige’ Dominique van Dijk aam het werk had gezien. Van Dijk was de absolute uitblinker en onbetwist ’Man of the match’. Van zijn tempoversnellingen en prachtige passeerbewegingen genoten de ruim drieduizend toeschouwers met volle teugen.

{foto1}

Gert Kruys complimenteerde zijn collega Heesen met de overwinning. “Wij zijn verbijsterd en ontgoocheld. Normaal scoren we thuis drie keer. Nu schoot Rick Kruys op de paal en vandaag scoorde Jack Tuyp niet. Het was een fantastische eerste goal van FC Oss en dan bezorgt een Volendamse jongen ons een nederlaag. Hadden we vandaag gewonnen dan hadden we derde gestaan, nu staan we zevende. Zo dicht zit alles bij elkaar. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen.”

{foto2}

Binnenkant paal
Beide trainers waren het over dat laatste volmondig eens. FC Volendam begon aanvallend aan de wedstrijd. Nadat Jack Tuyp onreglementair net buiten de zestien naar de grond was gewerkt, zag Rick Kruys zijn vrije trap via de binnenkant paal het veld weer inkomen. Even later bracht Roy Bakkenes Jack Tuyp in stelling, maar die schoot de bal in handen van doelman Richard Arends. Een afstandsschot van Rok Roj ging maar nét naast en een schietkans van Bakkenes leverde niet meer op dan een bal die over het doel ging. Een kopbal van Leon Tol uit - een hoekschop van Bakkenes -werd uit de kruising geplukt door doelman Arends. Op het moment dat een doelpunt in de lucht hing voor de thuisclub, was het Christopher Bieber die met het ’doelpunt van de week’ vriend en vijand en zichzelf verraste. Vanaf de linkerflank schoot hij van grote afstand de bal met veel effect in de kruising en zette zijn ploeg - tegen de verhouding in - op een 1-0 voorsprong. Een briljante goal!

{foto3}

In het tweede bedrijf voerde de thuisclub de druk op het doel van FC Oss verder op. Uit een hoekschop van Bakkenes verlengde Rok Roj de bal met het hoofd naar Robert Mühren, die maar net over het doel kopte. Bakkenes schoot in vrije positie de bal royaal voorlangs. Mühren, die eerder in de week ziek was, werd door Gert Kruys vervangen door Michiel Kramer. Na een pass van Tuyp schoot Dominique van Dijk de bal tegen de lat. Toch kwam de thuisclub in de 71e minuut aan de verdiende gelijkmaker. Het was Rick Kruys die de 1-1 voor zijn rekening nam.

{foto4}

Kunst en vliegwerk
De geblesseerd geraakte Rok Roj liet zich vervangen door Maikel van der Werff. Dominique Van Dijk bracht met slimme acties de verdediging van FC Oss herhaaldelijk aan het wankelen, maar de Brabanders hielden met kunst en vliegwerk en de helpende hand van Vrouwe Fortuna stand. Na een ingeleide aanval van het duo Van Dijk/Kramer kreeg Rick Kruys een schietkans, maar die leverde niets op. Een kopbal van Maikel van der Werff werd gepareerd ten koste van een hoekschop. FC Oss bleef wonderwel op de been en zelf loeren op een uitbraak. Het was uitgerekend Volendammer Cees Keizer (voorheen Ajax en Vitesse) die de overwinning stal voor zijn ploeg door de bal in de 84e minuut vlak langs de binnenkant van de paal in te schieten, 1-2. Het thuispubliek mocht daarna nog even genieten van hogeschoolvoetbal van Dominique van Dijk, maar niet van de gelijkmaker want die bleef uit.

Video samenvatting wedstrijd:

Foto's www.fredrotgans.nl



Laatste nieuws