Foutjes nekken Jong FC Volendam bij ODIN '59

28 april 2018

ODIN '59 - Jong FC Volendam 2-0 (0-0)

28 april 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Na een gelijk opgaande eerste helft is er zaterdag toch wel terecht een einde gekomen aan de reeks overwinningen van Jong FC Volendam. Met name in de tweede helft dwong de thuisploeg het meer af en won zo verdiend met 2-0.

Het duurde best lang voordat de wedstrjd op sportpark Assumburg op gang kwam. Eigenlijk viel pas na een kwartier spelen het eerste wapenfeit te noteren. Derry Murkin ging op links de zestien in en had niet veel andere opties dan het te proberen met een lob. Zijn inzet verdween over de verdedigers en de doelman helaas net naast de goal. Die zelfde Murkin maakte even later deel van een combinatie met mede A-junior Max Veerman. De voorzet van Veerman was echter net te scherp voor de inlopende Kay Tejan. Halverwege het eerste bedrijf viel de grootste kans van misschien wel de hele wedstrijd te noteren. Het was tevens de eerste voor de gastheren. Ahmed al Mahdi zette Thom de Vries vrij voor doelman Jordi van Stappershoef. De Volendam doelman hield zijn hoofd koel en zag tot zijn grote opluchting dat de bal recht op hem af werd geschoten. In het restant van de eerste helft was er niet veel meer wat vermeld dient te worden. Het enige wat de gezegd moet worden is dat een doelpunt van Jordy Hilterman terecht werd afgekeurd. In buitenspel positie gaf hij het laatste tikje op aangeven van Rodney Smorenberg. Maar eigenlijk had een andere Volendam speler het hier voor al af moeten maken.

Na de thee zette de thuisploeg direct zonder echt heel gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kwam Volendam er af en toe uit, maar onder andere een balletje van Jari Vlak op Jim Beers was niet zuiver genoeg en zag Derry Murkin een schot van richting veranderd naast gaan. Van Stappershoef kreeg meer ballen te verwerken dat in de eerste helft, maar de meeste waren recht op hem af, dus eenvoudige prooien. Alleen bij een inzet van opnieuw Thom de Vries moest hij echt aan de bak. Met iets minder dan een half uur op de klok leek Jong FC Volendam op voorsprong te komen. Jim Beers loste een hard schot, maar raakte Jordy Hilterman. Via het lichaam van Hilterman hobbelde de bal bij de eerste paal in de goal. De assistent scheidsrechter had echter geconstateerd dat Hilterman in buitenspel positie stond. Dit was lastig te zien en zal randje geweest zijn, maar goed geen doelpunt. Bij de gastheren vonden ze het een kwartier voor tijd voldoende en brachten ze drie normaal vaste waarden in de ploeg. Dit had vrij snel het gewenste effect, al kregen ze hierbij wel Volendamse hulp. Doelman Van Stappershoef kreeg een lage inzet niet onder controle en tikte de bal voor de voeten van Ahmed al Mahdi die hier dankbaar gebruik van maakte: 1-0. Aangezien het eigenlijk zo'n wedstrijd was waarbij de ploeg die als eerste scoort de punten pakt zag het er niet goed uit voor de mannen van Johan Steur. Toen het vijf minuten later dan ook 2-0 werd door de ingevallen Nigel Hardenberg leek de wedstrijd wel definitief beslist. Toch zette Jong FC Volendam in de slotfase nog even aan, maar zonder het gewenste resultaat. Zo kwam er een einde aan een hele mooie reeks. Er is uiteraard nog niets verloren, want Jong FC Volendam leidt nog altijd in de derde periode, maar veel zal afhangen van wat er zaterdag avond zal gaan gebeuren in Almere. Volgende week zaterdag is er voor het team van Johan Steur in ieder geval kans op herstel als Jong FC Groningen op bezoek komt in ons Kras Stadion, aanvang 14:30 uur.

Opstelling ODIN '59: Barry van Dijk, Jordi Tiktak, Thom de Vries (73. Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Nick Burger, Billy Tavares (73. Jurjen Dikker), Ogür Kaya (73. Milo Cremers), Tim van Gelder

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy (79. Mike Eerdhuijzen), Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Jari Vlak, Derry Murkin, Max Veerman, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg, Kay Tejan (46. Jim Beers)

Scheidsrechter: M.G. (Maurice) Paarhuis (Hellendoorn)

Toeschouwers: 350

Score verloop: 78. Ahmed al Mahdi 1-0, 83. Nigel Hardenberg 2-0Laatste nieuws