Oefenwinst op FC Utrecht bij rentree Schouten, Tol en Michaelis

05 februari 2019

FC Volendam heeft dinsdagmiddag een oefenzege geboekt op FC Utrecht. Behalve de 0-1 overwinning door een goal van Nick Runderkamp was misschien wel het beste nieuws dat Erik Schouten en Roy Tol na maandenlang blessureleed hun rentree hebben gemaakt binnen de lijnen. Ook doelman Mitchel Michaelis verdedigde voor het eerst sinds zijn hoofdblessure het doel.

Op Sportcomplex Zoudenbalch trad FC Volendam aan met een jonge ploeg. Michaelis en Schouten startten in de basis. Bij FC Utrecht maakte onder andere voormalig FC Volendam-speler Michiel Kramer zijn opwachting. De spits verzuimde Utrecht op voorsprong te zetten toen hij oog-in-oog stond met Michaelis. Aan de overkant had ook Derry John Murkin de openingstreffer op zijn schoen, maar op aangeven van Rodney Antwi kreeg ook de Engelsman de bal er niet in.

Na de pauze onderscheidde Michaelis zich met een aantal prima reddingen. Nick Runderkamp kroonde zich tot matchwinner. Op aangeven van Antwi maakte de Volendammer tien minuten voor tijd de enige en dus winnende treffer. Een kwartier voor het einde verscheen ook Roy Tol binnen de lijnen en maakte na maanden van afwezigheid zo zijn eerste minuten in het shirt van FC Volendam dit seizoen.

Opstelling FC Volendam
Mitchel Michaelis; Ties Evers, Erik Schouten (60. Mike Eerdhuijzen, Nick Runderkamp), Paul Kok, Dean James; Alex Plat (45. Gerry Vlak), Marco Speijk, Nick Runderkamp; Derry John Murkin (77. Roy Tol), Martijn Kaars (60. Max Veerman), Rodney Antwi.

Opstelling FC Utrecht
Nick Marsman; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Christopher Mamengi, Leon Guwara; Othmane Boussaid, Tim Brinkman, Lukas Görtler; Gyrano Kerk, Michiel Kramer, Nick Venema.

Foto + Samenvatting: FC Utrecht

Laatste nieuws