Off-day FC Volendam tegen FC Emmen

22 november 2013 /

FC Volendam had nog een kleine kans op de tweede periodetitel. Het moest dan in ieder geval zelf van FC Emmen. En op dat laatste werd toch wel gerekend door de supporters. Helaas pakte het anders uit. De Emmenaren gingen met een 5-1 overwinning naar huis.

”Wel geflatteerd”, oordeelde Joop Gall, de trainer van FC Emmen na afloop. Hij ging op de wedstrijd in. Met name de rode kaart die oud-Volendamspeler Yannick de Wit vlak voor rust van scheidsrechter Jochem Kamphuis kreeg na een overtreding op Henny Schilder zat hem dwars. Trainer Hans de Koning hield het heel erg kort na afloop. Hij sprak van een off-day van zijn ploeg en was ook niet te spreken over de leiding. De 3053 toeschouwers zagen dat Kamphuis niet de beste wedstrijd uit zijn carrière floot. Hij drukte duidelijk zijn stempel op de wedstrijd. Dat neemt niet weg dat FC Volendam tegen FC Emmen geen potten kon breken en de overwinning terecht kwam bij de ploeg die daar het meeste recht op had.

Buitenkansje
FC Volendam, dat een week eerder oprukte naar de zesde plaats door een 2-1 zege in Maastricht op MVV, had bij winst op Emmen op de vijfde plek gestaan. In de eerste minuut kopte Gerry Koning de bal te zacht terug op doelman Theo Timmermans en de attent reagerende Anmar Almubaraki was er als de kippen bij om van dit buitenkansje te profiteren, 0-1.
‘Gelukkig dat dat nu gebeurt en niet in de negentigste minuut’, was de reactie van een oranjegezinde optimistische supporter. De verwachting was dat de thuisclub de zaken nog tijd genoeg had om de zaken recht te zetten, maar dat zat er gisteravond gewoon niet in. Zelfs niet nadat Yannick de Wit het veld had verlaten en FC Emmen verder moest met tien man. Henny Schilder was zo onfortuinlijk om na een kwartier spelen in de tweede helft de bal uit een voorzet in eigen doel te werken, 0-2.

{foto3}

Ongemerkt
Een tweede tegenvaller, maar toen Lucinio Marengo (in de eerste helft al (te) fors aangepakt door FC Emmen) de achterstand had verkleind tot 1-2, leken er nog mogelijkheden. Echter, de thuisclub raakte door een tweede gele kaart van Nick Coster zijn numerieke meerderheid kwijt. FC Emmen bleef simpel overeind. Het liep ongemerkt weg naar een grote overwinning. Daarvoor zorgden achtereenvolgens Wout Weghorst, Quenten Martinus en Alexander Bannink. Bij FC Volendam mocht Danny (Pier) Tol in de slotfase zijn debuut maken. Hij deed dat niet onverdienstelijk. Doelman Timmermans werd gekozen tot man van de wedstrijd .

{foto4}

FC Volendam mag zich gaan richten op de volgende tegenstander: koploper FC Dordrecht. De spelers van FC Volendam mogen zondag 1 december in het Kras stadion tegen de Schapenkoppen laten zien dat de nederlaag tegen Emmen een niet ingecalculeerd incident was.

0-1 - 2' Anmar Almubaraki
0-2 - 60' Henny Schilder
1-2 - 73' Ludcinio Marengo
1-3 - 86' Wouter Weghorst
1-4 - 90’ Martinus
1-5 - 94' Alexander Bannink