Onderbouw FC Volendam versterkt met vijftien spelers van RKAV Volendam

26 september 2022

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer volop bezig. Niet alleen het eerste elftal en Jong FC Volendam hebben de eerste wedstrijden achter de rug, ook de jeugd is alweer een aantal weken onderweg.

In de onderbouw van FC Volendam, de Onder 11 en Onder 12, spelen dit seizoen 42 spelers. Vijftien daarvan zijn deze zomer overgekomen van RKAV Volendam. Dat is een percentage van 36 procent. Patrick Oudejans, technisch manager van de onderbouw, is blij met het hoge percentage jeugdspelers dat is overgekomen van RKAV Volendam. "Voetbal Volendam draait alweer op volle toeren. Door de intensieve samenwerking hebben veel spelers van buurman RKAV Volendam een mooie stap kunnen maken naar de overkant. Ook in het lopende seizoen worden spelers van RKAV Volendam intensief begeleid en gevolgd."

Ook hoger in de jeugd spelen dit seizoen veel jongens uit Volendam. In de middenbouw, Onder 13, Onder 14 en Onder 15, komt 30 procent van de spelers uit Volendam. Bij de bovenbouw, Onder 16, Onder 17 en Onder 18, gaat het om een percentage van twaalf procent.

FC Volendam wenst alle spelers van Voetbal Volendam veel succes in dit nieuwe seizoen!


Op de foto de Onder 12 van dit seizoen.
Staand v.l.n.r.: Renzo Bond, Dani Kras, Jaimy Duin, Johan Tuijp, Henk Kras, Thijs Voordewind, Joey Tol, Sam Veerman.
Gehurkt v.l.n.r.: Dex Veerman, Kees Tol, Steff de Boer, Dex Buijs, Dave Voortman, Caifano Smit, Lars Nouwen.



Laatste nieuws