Jong FC Volendam met lege handen ondanks slotoffensief

27 januari 2018

ONS Sneek - Jong FC Volendam 3-2 (1-0)

27 januari 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Voor Jong FC Volendam begint het, ondanks dat er nog vijtien wedstrijden te spelen zijn, vijf voor twaalf te worden. De resulaten blijven nu eigenlijk al weken of beter gezegd maanden uit. In de laatste twaalf wedstrijden is er in eigen huis nog gewonnen van Magreb '90 (8-1) en nipt van ODIN '59 (3-2). De andere tien duels, inclusief die van zaterdag in Sneek gingen allemaal verloren.

Ondanks dat bij Volendam Jordy Hilterman en Dylan Mertens terug waren van hun ziekbed liep het vanaf de eerste minuut niet echt lekker. De gastheren gingen fanatiek van start, maar Volendam bleef redelijk simpel op de been. Marco Tol had overigens wel geluk dat zijn slippertje gecorrigeerd werd door doelman Michaelis. Aan de andere kant kon Volendam aanvallend geen potten breken. Alleen bij een corner en een vrije trap kwamen de mannen van Steur in de zestien van ONS. Na een zeer matige corner kwam Sneek halverwege de eerste helft op 1-0. Nog voor de eerste paal kwam de bal al op de grond, maar hier miste Mertens hem volledig. Bij de tweede paal was het Tom Arissen die dankbaar de bal tegen de touwen kopte. Met de stand gingen de teams, na een alles behalve hoogstaande eerste helft aan de thee.

Na de thee kwam Volendam redelijk uit de startblokken. Er was zelfs een mogelijkheid te noteren. Rodney Smorenberg schermde de bal af in het doelgebied en tikte hem terug op Jordy Hilterman. Deze schoot hem echter hoog over de goal. Even later leek ONS de wedstrijd in het slot te gooien. Een snelle uitbraak over rechts kwam bij de wel erg vrij staande Curty Gonzales die simpel de 2-0 binnen kon schuiven. De thuisploeg leek deze stand over de streep te willen trekken, ondanks dat er nog best veel te spelen was. De ene na de andere wissel werd door de trainers in het veld gebracht en Volendam kreeg zowaar wat meer grip op de wedstrijd. Dit was vooral te danken aan het meer verdedigende denken van Sneek. Met nog enkele minuten op de klok kreeg Volendam een vrijetrap te nemen op een paar meter van de zestien. Dylan Mertens besloot dit keer niet voor eigen succes te gaan en speelde hem laag de zestien in. Hier kwam Marco Tol goed voor de verdediging en tikte de bal bij de eerste paal binnen. Sneek leek even van slag en Volendam leefde zowaar helemaal op. In een alles of niets offensief in de extra tijd ging zelfs doelman Michaelis mee naar voren. Dit leverde uiteindelijk niets op, maar even later belandde een afgeslagen bal via invaller Kevin van Gasteren alsnog in de goal. Van Gasteren kreeg de bal op een meter of tien buiten de zestien, tikte hem één keer voor hem uit en haalde vervolgens na de stuit fantastisch uit. Bij de tweede paal viel hij in de goal: 2-2. Met naar verwachting nog twee extra minuten te gaan leek Jong FC Volendam dus alsnog met een resultaat naar huis te mogen gaan. Echter in de aller laatste seconde ging het verdedigend helemaal mis. Sneek kwam er nog een keer uit en de bal werd slecht verwerkt. Genridge Prijor kreeg de bal in zijn voeten, zette zijn kont er in en draaide weg. Zijn inzet rolde vervolgens over de lijn: 3-2. Er werd nog afgetrapt, maar verder kwamen we niet meer. Volgende week komt Harkemase Boys op bezoek in Volendam. Een ploeg waar we het de afgelopen drie wedstrijden ook steeds lastig tegen hadden. Het team zou dus wel wat extra support kunnen gebruiken. Seizoenkaart houders hebben gratis toegang, dus tot zaterdag 14:30 uur in ons Kras Stadion!

Opstelling ONS Sneek: Barry Ditewig, Tim Oosterbaan, Samir Merraki (73. Fabian Stevens), Klaas de Vries, Michael Lanting, Tom Arissen, Chris Wijnja, Jan Dommerholt (68. Patrick Amels), Curty Gonzales (85. Rein Werumeus Buning), Sege Fatima, Genridge Prijor

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Nic Zeijlmans, Marco Tol, Stan Veerman (82. Kevin van Gasteren), Alex Plat (77. Gani Meholli), Rodney Smorenberg, Jari Vlak, Jordy Hilterman, Dylan Mertens, Kay Tejan (77. Wessel Stuyt)

Scheidsrechter: M.A. (Mike) de Bruijn (Nootdorp)

Toeschouwers: 500

Score verloop: 26. Tom Arissen 1-0, 55. Curty Gonzales 2-0, 87. Marco Tol 2-1, 90+2. Kevin van Gasteren 2-2, 90+4. Genridge Prijor 3-2

Gele kaart: Jordy Hilterman (Jong FC Volendam)

 

 

Samenvatting van de wedstrijd op Podium TV: https://vimeo.com/195109896

 Laatste nieuws