Onverdiende nederlaag voor Jong Volendam (update)

15 maart 2010 /

Onverdiende nederlaag voor Jong Volendam

In Waalwijk heeft een oude kwaal Volendam de das omgedaan: de mogelijkheden benutten is dit seizoen het probleem. In de eerste 20 minuten was Volendam heer en meester op het middenveld waar Kevin de Visser en Bas Vellema voor veel balveroveringen zorgden. In de tiende minuut leidde dit tot de eerste kans voor Volendam. Onal passeerde doelman Sies Wever met een kopbal maar zag de bal op de doellijn gestopt worden door een RKC verdediger. Even later werd een goede mogelijkheid van Tolud geblokt door de RKC verdediging. De corner (met de Volendam lichtgewichten) leverde niets op. Na een half uur kon een man meer situatie door Kappel die alleen voor doelman Wever verscheen niet benut worden. RKC liet even later zien hoe dat wel kon. De boomlange Vink zorgde koppend voor de onrust. In de scrimmage hierna kon Kenny Anderson voor de onverdiende 1-0 zorgen. Enkele man meer situaties werden kort hierna door Volendam niet goed uitgebuit. De eindpass was telkens het probleem. Vijf minuten voor de rust werd RKC’er Lifondja op rechts de diepte ingestuurd. Linksback Sporkslede had het nakijken en de voorzet werd door Vink prachtig en onhoudbaar voor doelman Van Duin in de rechterbovenhoek gekopt. Het werd nog erger: vlak hierna loste Van Hout van RKC van zeker 30 meter een afstandsschot: een Volendam been veranderde de bal van richting waardoor doelman Van Duin kansloos was. Op slag van rust kon Murat Onal de achterstand verkleinen De bal was al weg na een overtreding tegen Onal. Ondanks de protesten van RKC kende scheidsrechter Souwen een strafschop toe. Onal zelf maakte van 11 meter geen fout.

De tweede helft was min of meer een kopie van de eerste, echter zonder doelpunten. Voor RKC werd 1 kans genoteerd die door Van Duin prima werd gestopt. De voor Tolud ingevallen Deen van Embriqs (na meer dan een half jaar blessure leed) verscheen twee maal alleen voor Sier Wever. Echter ook hij kon het verschil niet maken. De conclusie is dat drie individueel sterke spelers niet altijd een effectieve voorhoede vormen. In de tweede helft kon ex-Haarlem speler Ashraf Jaray voor Volendam zijn debuut maken. Een andere Haarlem nieuweling Damiano Schet kon door een fout bij de KNVB administratie bij de overschrijving nog niet meespelen. Dit is inmiddels gecorrigeerd waardoor ook hij nu speelgerechtigd is.