Ook FC Volendam kan Helmond Sport niet stoppen

06 april 2012 /

De laatste nederlaag van Helmond Sport was in Volendam. Al maanden was de ploeg van Hans de Koning ongeslagen. Met name in de nu lopende vierde periode pakte Helmond Sport uitstekend uit. Vijf overwinningen op rij en de vierde periodetitel binnen handbereik. Deelname aan de Jupiler play-offs stond al lang vast. Eindigen bij de eerste vijf was nu het doel. Voor FC Volendam, dat thuis goed voetbal tegen Helmond Sport liet zien, mocht in Helmond geen punt verloren gaan om de Jupiler play-offs te bereiken. Na de twee overwinningen op Sparta Rotterdam en Almere City FC was de ploeg tot op het bot gemotiveerd.

{foto1}

In het eerste kwartier was daarvan weinig terug te zien. Wetend dat Helmond Sport vanuit een afwachtende stelling loert op fouten van de tegenpartij, speelde FC Volendam uiterst voorzichtig maar bepaald niet foutloos. De gastheren bleven gegroepeerd op eigen helft, waardoor er nauwelijks afspeelmogelijkheden waren. Een aantal keren werd de lange bal geprobeerd, maar dat bleek een slechte keuze. Halverwege de eerste helft kroop Helmond Sport uit haar schulp, omdat FC Volendam niet erg overtuigend de aanval zocht. Dat leverde eerst gevaarlijke aanval over links op, die door Maikel van der Werff ten koste van een gele kaart werd afgestopt. De vrije trap ging hoog over. De volgende aanval was wel raak. Nu was het Henny Schilder die de kans inleidde. Door voor een pass naar het midden te kiezen, kon Helmond Sport eruit komen. Hij herstelde het zelf , maar ook ten koste van een gele kaart. Nu werd de vrije trap door specialist Jop van der Linden genomen. Die heeft er dit seizoen al een serie op zijn naam gezet en verzilverde ook deze kans, wat een terechte 1-0 opleverde. FC Volendam leerde er weinig van. Het spel was niet goed. Helmond Sport had vooralsnog van Volendam niets te vrezen. Integendeel, Robbin Ruiter, weer terug in het doel, wist tot drie keer toe door goed uit zijn doel te komen verder onheil vooralsnog te voorkomen. Helmond Sport trok zich allengs terug, wetend dat het in de tweede helft, richting het eigen publiek nog wel eens drie mooie kwartieren zouden kunnen worden. Het liet FC Volendam veel aan de bal, maar de mannen uit Volendam kwamen niet tot een aanvaardbare aanval, laat staan kans. Op deze tussenstand viel niets af te dingen.

{foto2}

De tweede helft was lange tijd een exacte kopie van de eerste. Er gebeurde helemaal niets. FC Volendam wilde wel, maar het ontbrak aan overtuiging en een beetje geluk. Het doel van Sengier werd nauwelijks bereikt. Helmond Sport trok een muur van acht, negen man op om FC Volendam op te vangen als het te dichtbij kwam. En steeds weer loeren op die ene fout. Maar met nog ruim twintig minuten op de klok leek FC Volendam toch succes te kunnen boeken. Maikel van der Werff werd in stelling gebracht. Van 25 meter loste hij een daverend schot, dat zo hard van de paal terugkwam, dat Helmond Sport ineens in de tegenaanval weg was. Ook een halve omhaal van Michiel Kramer kende geen genade in de ogen van de Helmondkeeper. Toen even later Robert Mühren ook een kans kreeg, lag weer Sengier in de weg. Een strakke voorzet van Rick Kruys werd door Maikel van der Werff naast gekopt. Een vlammend schot van Adnane Tighadouini, ingevallen voor Achmed Ahahaoui, werd door Sengier uit de kruising geplukt. Achterin gaf FC Volendam meer ruimte weg, wat bijna afgestraft werd, maar tot opluchting van alles wat Volendam was, verdween de bal voor doel langs. In de laatste tien minuten kreeg FC Volendam door een actie van Jack Tuijp nog een klein kansje en had Helmond Sport wat corners, maar tot een andere score leidde het niet. Al had Jack Tuijp in de slotseconde nog wel de gelijkmaker op zijn schoen na een subtiel passje van Leon Tol.Dat betekende voor FC Volendam lijdzaam afwachten wat er nog in de resterende vier wedstrijden kan gebeuren. Helmond Sport is op weg naar de vierde periodetitel.

persconferentie link

{foto3}

Foto's © Rob Lezer
   
klik voor alle foto's op de link's hierboven




Laatste nieuws