Ook Inter-talent Gaetano Oristanio kiest voor huurjaar bij FC Volendam

10 augustus 2021

In navolging van Filip Stankovic kiest ook Gaetano Oristanio (18) voor een tijdelijke overgang naar FC Volendam. De sierlijke middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van Internazionale. De Italiaans jeugdinternational speelde daar voor de Primavera.

Oristanio geldt bij Internazionale als een begenadigd talent en is een van de drijvende krachten van het Primavera-team, waar hij samenspeelde met Stankovic en Samuele Mulattieri. In het afgelopen seizoen kwam de linkspoot tot vijf treffers in 24 wedstrijden. Ook speelde Oristanio voor diverse vertegenwoordigende Italiaanse teams en was in 2019 actief op het wereldkampioenschap Onder 17 in Brazilië.

Oristanio heeft bewust gekozen voor de stap naar FC Volendam. “Ik ben heel blij om hier te zijn en om onderdeel uit te maken van dit team. De begeleiding en staf helpen mij om me op mijn gemak te voelen. Ik hoop hier veel doelen te bereiken. Het belangrijkste doel is natuurlijk om te promoveren naar de Eredivisie. Dat is een heel moeilijk doel om te bereiken, maar wedstrijd voor wedstrijd en met zijn allen zullen we er naar toewerken.”

'Fantasista'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de creatieve versterking. “Gaetano is het type speler waarvoor in Italië een prachtig woord is bedacht: de fantasista. Zijn komst was een proces van de lange adem, want Gaetano staat al sinds de winterstop met stip bovenaan onze wensenlijst. Ruben Jongkind en ik hebben hier intensief aan gewerkt, en dankzij de goede relatie met Inter is het uiteindelijk gelukt. Hier zijn we als club ontzettend blij mee, want Gaetano is een speciaal talent.”

Van Leeuwen beschrijft de Italiaan als een creatieve middenvelder. “Eentje gezegend met een fijne techniek en een fantastisch linkerbeen. Het meest kenmerkend is Gaetano’s dribbel, die hij op hoge snelheid kan uitvoeren en dan vaak ook nog een vervolg weet te geven met een schot of een steekpass. Hij is explosief en zeer wendbaar. Gaetano kan het best uit de voeten als aanvallende middenvelder, maar ook op de vleugels. Met zijn komst worden we als team nóg gevaarlijker en ik verwacht dat hij voor de liefhebbers een extra reden is om een kaartje te kopen. En omgekeerd bieden wij Gaetano de kans en de juiste omgeving om zijn wapens verder te versterken en ook te werken aan zijn verbeterpunten bij deze belangrijke eerste stappen in het mannenvoetbal.”Laatste nieuws