Ook SC Veendam een maatje te groot voor FC Volendam

27 februari 2012 /

Na twee afgelastingen werd dan eindelijk aan de Langeleegte gespeeld. Een wedstrijd met grote belangen. Nieuwe kansen lagen er voor twee ploegen, die de laatste wedstrijd met 3-2 hadden verloren. Voor SC Veendam was de nederlaag tegen AGOVV Apeldoorn bijzonder zuur, omdat daardoor het gat met de onderste plaats dicht gelopen was. Voor FC Volendam gold de nederlaag in Sittard als bevestiging dat de dip bepaald niet achter de rug was. Verliezen van Fortuna Sittard kwam aan als een mokerslag. De ingrediënten voor de wedstrijd in Veendam waren duidelijk. Eerherstel voor beide teams! Veendam wilde los komen van de (mogelijke) degradatieplaats, FC Volendam jaagt nog altijd op een plaats in de play-offs.

{foto1}

FC Volendam kwam als een veredeld Jong Volendam in het veld. Er stond bepaald de voorhoede die de trainer in gedachten had. In de eerste helft bleek dat ook voortdurend. De spelmaker achter de voorhoede, Achmed Ahahaoui, was nu samen met Robert Mühren de diepste spits, wat de kwaliteit van het middenveld niet ten goede kwam. Ludcinio Marengo, Roy Bakkenes en Nick Tol hadden de grootste moeite een zuivere pass te geven. Het duurde dan ook ruim tien minuten voordat FC Volendam voor het eerst, en naar later bleek de enige keer, tot een doelpoging kwam. Voor SC Veendam duurde het nog langer, maar kreeg daarna al snel loon naar hard werken. Vanaf het eerste kwartier nam Veendam langzaam het heft in handen. FC Volendam gaf weinig weg, maar dat deerde niet. Het wachten was op de traditionele fout. Die kwam na precies een half uur. Mitchell Piqué dacht uit te verdedigen, maar plaatste in de voeten van een Veendammer. Die vond Lambooij in het centrum. Maikel van der Werff had de taak dit af te blokken, maar zag tot zijn schrik, dat ook deze directe tegenstander tot scoren kwam. De enige echte kans van SC Veendam leverde de toch wel verdiende 1-0 voorsprong op, omdat FC Volendam helemaal niets liet zien wat tot succes kon leiden.

{foto2}

De tweede helft was lange tijd van het zelfde laken een pak. Totdat Mark de Loor en Jasper de Bie in het veld kwamen. Er kwam meer beweging, meer druk. Een mooie solo van Ludcinio Marengo eindigde naast het doel, maar het sein tot beter voetbal was gegeven. Een hele reeks corners leverde niets op. Ook een schot van Leon Tol viel naast het doel. SC Veendam koesterde de 1-0 en loerde op de counter, wat FC Volendam tot een hoop waakzaamheid noopte. De gelijkmaker, die ondertussen toch wel verdiend was, leek er niet in te zitten. Achmed Ahahaoui was er het dichtst bij, maar zijn goal werd afgekeurd wegens hands. Ook SC Veendam pakte drie punten tegen dit Volendam.

Foto's Rob Lezer
Later meer foto's ...

{foto3}



Laatste nieuws