Open Brief bestuur FC Volendam

25 januari 2018

Beschuldigingen en bedreigingen

De afgelopen twee weken zijn er diverse beschuldigingen en bedreigingen geuit aan het adres van het FC Volendambestuur. De beschuldigingen zijn, zonder enige vorm van bewijs en meestal anoniem, gedaan aan het adres van meerdere bestuursleden. Het gaat om o.a. het verduisteren van geld, het presenteren van gemanipuleerde jaarcijfers en het bedreigen van mensen.

FC Volendam is een organisatie met een prachtige geschiedenis, meer dan zestig medewerkers in loondienst en een omzet van boven de vijf miljoen euro. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die niets bij de club declareren of er iets voor cadeau krijgen. De meeste bestuursleden hebben of hadden een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Het klopt dat het bestuur op zoek is naar geschikte versterking en verjonging. Kandidaten hiervoor kunnen zich altijd melden bij onze Raad van Commissarissen.

De cijfers van FC Volendam worden jaarlijks gecontroleerd door de Licentiecommissie van de KNVB, de Raad van Commissarissen en de accountants van BDO. Daarnaast kijkt de belastingdienst met regelmaat op detailniveau mee over de schouder. Geen van deze organisaties heeft tot nu toe op- of aanmerkingen gehad over het reilen en zeilen bij FC Volendam. Afgelopen maandag hebben wij als bestuur alle mogelijke vragen van tal van mensen mogen beantwoorden en diepere uitleg gegeven. Uit de gepresenteerde cijfers is op te maken dat FC Volendam dit jaar financieel positief verwacht af te sluiten. Individuele vragen van betrokkenen beantwoorden we graag, daar waar nodig met de benodigde cijfers.

Wij nodigen de mensen die nog twijfelen aan de correctheid van de verstrekte cijfers, de door het externe bedrijf OFS gevoerde administratie, of aan de eventuele geldstromen, graag uit om op eigen kosten een van de volgende accountants te contracteren: KPMG, Ernst & Young of Deloitte. Wij zullen de gekozen, gerenommeerde accountants graag inzage geven in de details om verdere beschuldigingen, nepnieuws en sfeermakerij te voorkomen.

FC Volendam is voor een groot deel afhankelijk van sponsorinkomsten. Deze sponsoren komen vooral uit Volendam zelf, maar in toenemende mate ook van buiten Volendam. De beschuldigingen over de club zijn niet alleen kwalijk, ze zijn ook uitermate schadelijk. We verzoeken iedereen dringend om berichten over de club eerst te verifiëren, voordat men ze voor waar aanneemt en doorstuurt zodat (FC) Volendam hier niet door in de problemen komt.

Met vriendelijke groet,
Bestuur FC Volendam

Volendam, 25 januari 2018

 

Lees ook: https://fcvolendam.nl/nieuws/informatieve-bijeenkomst-fc-volendam/



Laatste nieuws