Opening Zonnedak Kras Stadion

24 augustus 2016

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Volendam – FC Emmen zal door burgemeester Van Beek officieel het Zonnedak op het Kras Stadion van FC Volendam in gebruik gesteld worden. De gasten zullen tussen 17:45-18:00 ontvangen worden, waarna het officiële gedeelte start. Directeur Wim Biesterveld zal samen met Sven Pluut vervolgens uiteenzetten wat er aan voorafgegaan is. Afsluitend is er voor de ZonnedakDelers een afsluitende borrel en de mogelijkheid de wedstrijd tegen FC Emmen te bekijken.

18.30 uur: kleine borrel met hapje en drankje op kosten FC Volendam
19:00 uur: mogelijkheid om wedstrijd te bezoeken voor ZonneDelers

Voor het Zonnedak Volendam hebben 142 ZonneDelers (investeerders) zich in het project ingeschreven. Zij hebben 1059 zonnepanelen laten plaatsen. Daarmee wordt jaarlijks 255.000 kWh opgewekt. Dat staat gelijk aan het verbruik van 70 huishouden. In de eerste weken is al 90.000 kWh opgewekt (stand op 18 augustus). De stroomopbrengst is live voor iedereen te volgen via mobiele ZonneDelen App omdat dit via een monitoringsunit direct in verbinding staat met de zonnepanelen systeem.

Zonnedak Volendam is een samenwerking van FC Volendam, 1miljoenwatt, Qurrent, Smit Elektra en ASN Bank, powered by ZonnepanelenDelen. Door de uitstekende medewerking en goedkeuring van de gemeente Edam-Volendam is dit Zonnedak er gekomen. Opnieuw een bewijs dat een unieke financiering van crowdfunding & bankfinanciering voor extra impact gecrowdfunde euro’s kan zorgen, wat de maatschappelijke binding van grote organisaties sterk maaktLaatste nieuws