Opnieuw geen oefenwinst voor moeizaam scorend A1

15 augustus 2010

Je kunt nog zo aardig voetballen, maar als je niet of nauwelijks scoort, dan wordt een wedstrijd winnen erg lastig. Dat is momenteel eigenlijk het belangrijkste probleem van het hoogste juniorenteam. Voetballend gaat het af en toe best heel aardig en ook het creëren van kansen lukt prima, maar de afwerking laat nog steeds te wensen over en zal snel beter moeten worden om over een paar weken, als het weer om het ‘echie’ gaat, winstpunten te kunnen gaan pakken.

In de 4e oefenwedstrijd was FC Almere City A1 de sparringpartner. De thuisploeg opende sterk en kwam in het eerste kwartier meerdere malen in scoringspositie. Al in de 4e minuut nam Roy een uitstekende vrije trap. Jasper kopte daaruit rakelings over. Een paar minuten later zagen wij een mooie aanval over links. Roy kaatste prima op Jasper, die langs zijn tegenstander vloog en goed voorzette. Helaas raakte Bowedee de bal verkeerd. De tweede inzet verdween via de handen van de keeper over het doel. Even later opnieuw een vrije trap van Roy, die door de Almeerse goalie slechts ten koste van een corner kon worden gestopt. Deze leverde een kans op voor Jasper, maar hij stuitte ook op de doelman. Kans nummer 4 was voor Yves. Een fraaie individuele actie van Jasper vormde de inleiding. Hij legde de bal vervolgens op maat terug op de inkomende Yves, maar ook nu wist de sluitpost van FC Almere City de bal over het doel te werken en zijn doel schoon te houden. Overigens moet gezegd worden dat onze gasten een felle, agressieve en best aardige ploeg hadden. Men beschikte over een groot en fysiek sterk aanspeelpunt in de spits en snelle buitenspelers, terwijl hun snelle nummer 4 achterin heel wat gaten wist dicht te lopen. Het felle spel leverde weliswaar een groot aantal blessurebehandelingen op, maar van een onsportieve wedstrijd was absoluut geen sprake. Een ongeschreven voetbalwet zegt: “Als je verzuimt de eigen kansen te benutten, dan …..”. Ook nu werd dit bewaarheid. Na een klein half uur kon Ricardo zich eerst nog onderscheiden met een uitstekende redding na slordig balverlies aan Volendammer kant . Vlak daarna was er echter een lange pass van de bezoekers van achteruit. Eén van onze verdedigers tastte mis, waardoor opnieuw een Almeerse aanvaller alleen voor Ricardo kon opduiken. Hij wipte de bal met gevoel over hem heen en zette zijn team daarmee op voorsprong, 0-1. Volendam nam daarna meteen weer het initiatief en wist opnieuw verschillende mogelijkheden te creëren. Een afstandsschot van Jasper werd goed gepareerd door de keeper en een schot van Mitchell ging maar net naast. Ook een doelpoging van Bowedee leverde niet het gewenste resultaat op.

Na de pauze kwam de thuisclub met goede intenties uit de kleedkamer, maar waren de gasten het gevaarlijkst. Eerst leverde verkeerd uitverdedigen een hachelijke situatie in ons doelgebied op, maar wist Berry met zijn hak het gevaar af te wenden. Even later voorkwam Ricardo, door goed handelend op te treden, een grotere achterstand. Gelukkig was Volendam toen weer terug bij de les en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Na bijna een uur spelen brak een onfortuinlijk moment aan voor centrale verdediger Sven. Onduidelijk was wat er nu precies was gebeurd, maar met een oogblessure moest hij het veld verlaten. Hopelijk valt het allemaal mee en is Sven weer heel snel in ons midden. In ieder geval sterkte gewenst Sven, namens ons hele team.
Nadat een schot van Joris nog voor het doel langs was gegaan, was het in de 71e minuut wel raak. De afvallende bal, na een doelpoging van Jasper, werd door Eric laag geplaatst in de linkerhoek van het doel geschoten, 1-1. De oranjehemden gingen op zoek naar meer. Na een goeie aanval volgde een prima voorzet van Thierry. Bowedee probeerde met een hakbal te scoren, maar trof geen doel.
In de slotfase probeerden onze mannen van alles om nog een overwinning in de wacht te slepen, maar het mocht niet zo zijn. Komende dinsdag (18.30 uur) staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. In het Zuiderparkstadion wacht ons dan ADO Den Haag A1. Zal de doelpuntenmachine dan eindelijk op gang gaan komen? We gaan het zien.

Gerard Veeken

Opstelling:
Ricardo Flierman, Danilo Bisecco, Berry Veerman, Sven Talsma (’58 Eric Veerman), Mitchel Jansen (’41 Juanito Wassenaar), Yves Wirjosemito, Roy Bussman, Bowedee Burleson, Quincy de Leuv (’46 Ralf Fenne), Jasper de Bie, Joris Dekker (’62 Thierry van der Kooye)

 


     
        Foto link     Bestel Afdrukken
     Foto's: Rob Lezer



Laatste nieuws