Opnieuw winst Jong Volendam tegen beloftes NAC

15 februari 2011 /

In een meer spannende dan goede wedstrijd bleef Jong Volendam overeind in Breda. Al in de vijfde minuut ontstond de eerste mogelijkheid voor Volendam. Michiel Kramer bediende Kees Tol op maar diens doelpoging was iets te hoog. Hierna ging de wedstrijd gelijk op zonder dat beide partijen er scoringskansen uit konden genereren. De eerste echte 100% kans was voor Kees Tol na goed doorzetten van Niels Buys. Kees kon het echter niet afmaken. De beste mogelijkheid voor rust was voor NAC. Via de gevaarlijkste man aan NAC kant (Omer Bayram) kwam de bal bij Fabian Serrarens (ex Ajax A2). Deze miste oog in oog voor Sonny Stevens. In de tegenaanval gaat Michiel Kramer op snelheid langs de complete verdediging van NAC en na een rush van het halve veld bereikt hij op maat Lars Veldwijk die geen fout maakt: 0-1. Drie minuten later wordt het echter al 1-1 na balverlies aan Volendam kant: ditmaal scoort Serrarens wel van dichtbij. Inmiddels hebben aan Volendam kant Mo Ajnane en Ludciano Marengo van plaats gewisseld om het gevaar van de snelle vleugelspits Bayram in te dammen. Vlak voor rust komt Volendam nog bijna op 1-2 door een kopbal van Mo na een voorzet van Kees Tol. De bal wordt door een NAC verdediger van de lijn gehaald.

De tweede helft laat een agressief NAC zien dat een licht veldoverwicht krijgt zonder daardoor echt gevaarlijk te worden. Bovendien speelt doelman Sonny Steven een foutloze partij. De mooiste kans is na een kwartier spelen voor Michiel Kramer die in vrije positie de bal na een voorzet van Kees Tol overschiet. In de 64e minuut wordt het dan toch 1-2 door Lars Veldwijk via een benutte strafschop (onderuithalen van Murat Onal na een steekpasje van Jeffrey de Bok). Uiteraard gaat NAC hierna vol op de aanval. Jong Volendam verzuimt de wedstrijd in het slot te gooien doordat diverse countermogelijkheden niet goed uitgespeeld worden. In de blessuretijd krijgt NAC noch drie prima mogelijkheden die echter alle door Sonny Stevens (man van de wedstrijd) worden gepareerd. De beloften zetten hierdoor een goede reeks neer en staan nu tweede achter FC Utrecht.

Opstelling: Sonny Stevens, Niels Buys (Deen van Embricqs), Ralph Hovestad, Carim Hilal, Mo Ajnane, Mark de Loor, Kees Tol, Nick Tol (Jeffrey de Bok), Lars Veldwijk, Michiel Kramer (Murat Onal), Ludcinio Marengo