OPTA – FC Volendam in 2018 absolute stormram

09 april 2018

FC Volendam is in 2018 de best presterende club in de Jupiler League, zo blijkt uit cijfers van Opta. De ploeg pakte sinds januari 29 punten en er is geen enkele club die ze dat nadoet.

Het zag er weinig hoopvol uit in Volendam eind december. Met een magere zeventien punten en slechts 21 gemaakte doelpunten stond de club op een zeventiende plek in de Jupiler League en mening supporter zal gedacht hebben: ‘op naar volgend seizoen’. De staf en spelers dachten daar duidelijk anders over, want sinds de winterstop lijkt het wel Winter Wonderland in Volendam. De ploeg pakte sinds januari 29 punten en indien er een klassement gemaakt zou worden over dit kalenderjaar staat Volendam daarin op plek één.

Een hoofdrol in dit alles is weggelegd voor Enzo Stroo en Nick Doodeman. Van de 36 doelpunten die FC Volendam in 2018 maakte maakte Stroo er negen en Doodeman gaf dit jaar al dertien assists.

En zo uitzichtloos als de situatie eind 2017 was, zo zonnig lijkt die momenteel te zijn. FC Volendam speelt de komende weken o.a. nog tegen Jong FC Utrecht, RKC Waalwijk en Almere City, allemaal ploegen uit het rechterrijtje. Zodoende heeft Volendam nog alle kans om de play-offs te halen. Als dat niet via de eindklassering in de competitie gebeurt, dan misschien wel via de titel in de vierde periode. Momenteel staat de ploeg op een derde plek in het periode klassement achter Fortuna Sittard en Jong PSV, maar dit zijn twee ploegen niet meer meedoen om een play-off ticket. Kortom, FC Volendam richting Eredivisie volgend seizoen, het kan nog.

Bron: Jupiler Leage



Laatste nieuws