Oristanio, El Kadiri en Stanković opgeroepen voor nationale teams

21 maart 2022

Gaetano Oristanio (Italië Onder 20), Ibrahim El Kadiri (Marokko Onder 23) en Filip Stanković (Servië Onder 21) zijn opgeroepen om voor hun land uit te komen. Het trio vervult de komende periode diverse interlandverplichtingen. FC Volendam zelf is vrij tijdens het naderende interlandweekend. Een overzicht:

Gaetano Oristanio | Italië Onder 20

Italië Onder 20 speelt de laatste twee wedstrijden in de 'Torneo 8 Nazioni'. Het team van bondscoach Alberto Bollini ontmoet in het Italiaanse Ascoli op donderdag 24 maart de leeftijdsgenoten van Duitsland, die met negen punten de ranglijst aanvoeren. Oristanio, tijdens de vorige interlandronde nog trefzeker, en zijn teamgenoten hebben één punt minder. De aftrap is om 17.00 uur.

Daarna maken de Azzurrini zich op voor een reis naar Noorwegen. Op maandag 28 maart zijn de Noren in Sarpsborg de laatste tegenstander van de cyclus. De aftrap is om 18.00 uur.

Ibrahim El Kadiri | Marokko Onder 23

Het Marokkaans elftal Onder 23 belegt tussen 20 maart en 30 maart een trainingskamp. Bondscoach Houssine Ammouta doet hierbij een beroep op Ibrahim El Kadiri. Naast de buitenspeler zijn onder anderen competitiegenoten Benjamin Bouchouari (Roda JC), Yassine Azzagari (NAC Breda) en Ismail Saibari (Jong PSV) geselecteerd. Er wordt ook minimaal één interlandduel gespeeld, maar de tegenstander is tot op heden niet bekend.

Filip Stanković | Servië Onder 21

De prestaties van Filip Stanković bij FC Volendam zijn niet onopgemerkt gebleven bij de Servische voetbalbond. De doelman is voor het eerst opgenomen in de selectie van Servië Onder 21, na eerder al uit te zijn gekomen voor het Onder 19- en Onder 17-team. De Serviërs spelen twee kwalificatieduels voor het EK Onder 21. Zij nemen het in Novi Sad (Servië) op tegen de leeftijdsgenoten van Macedonië (24 maart, 17.00 uur) en Armenië (29 maart, tijdstip onbekend). Met vijf punten uit zes duels gaat de cyclus voor Servië Onder 21 nog niet zoals gehoopt. De komende wedstrijden zijn cruciaal om zicht te houden op eventuele plaatsing voor het Europees kampioenschap.Laatste nieuws