Oskar Buur tekent voor 2,5 seizoen bij FC Volendam

08 februari 2022

FC Volendam heeft zijn selectie versterkt met rechtervleugelverdediger Oskar Buur. De 23-jarige Deen met ervaring in de Premier League en Europa League, tekent voor 2,5 jaar bij FC Volendam met een optie voor nog één seizoen. Buur kwam onlangs een contractontbinding overeen met zijn vorige werkgever Wolverhampton Wanderers, waardoor de verdediger transfervrij kan worden ingelijfd.

Buur speelde zich als speler van het Deense Aarhus GF, Brabrand IF en als international van diverse jeugdteams van Denemarken in de kijker van de Wolves. In de zomer van 2017 verkaste hij naar Groot-Brittannië en maakte in september dat jaar zijn debuut in de hoofdmacht. Buur speelde vooral in het 23-team, maar maakte geregeld onderdeel uit van de selectie van de hoofdmacht en pikte zo nu en dan zijn minuten mee.

In 2019 speelde Buur negentig minuten in het Europa League-duel met Besiktas (4-0 winst, één assist) en maakte bij de start van het voetbaljaar 2020-2021 zijn debuut in de Premier League. Halverwege dat seizoen werd Buur verhuurd aan het Zwitserse Grasshoppers en kwam hij elf duels in actie. In het afgelopen half jaar kwam de Deen in oktober terug van een blessure en was vanaf die tijd een vaste waarde in het beloftenteam.

'Opwindend project'

“Ik ben heel blij om hier te zijn in Volendam”, stelt Buur. “Het is een heel opwindend project hier en ik kan niet wachten om onderdeel te zijn van deze reis.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de defensieve versterking. “Het is geen geheim dat wij al langere tijd geïnteresseerd zijn in Oskar. Eerder bleek een overgang nog niet mogelijk en het was een heel positieve verrassing toen recent bleek dat hij helemaal vrij kwam. Daardoor kan hij nu, ondanks het sluiten van de transferwindow, toch nog overgeschreven worden.”

'Vaardige en intelligente speler'

Van Leeuwen ziet in Buur een versterking op korte én langere termijn. “Na het vertrek van Denso waren wij natuurlijk dunner bezet op de rechtsbackpositie. Hiermee zijn we in één klap terug naar dubbele bezetting en tegelijkertijd ook beter voorbereid op het promotiescenario. Oskar is een vaardige en vooral ook intelligente speler, waarvan wij verwachten dat hij comfortabel zal zijn in onze speelstijl en meer rust kan brengen in ons positiespel. Daarbij heeft hij een natuurlijke drang naar voren en een goed overzicht in de laatste fase. We kijken ernaar uit om Oskar te helpen in zijn verdere ontwikkeling, waarbij hij weer zichtbaar kan worden en we samen een mooie win-winsituatie creëren.”

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws