Overeenkomsten tussen Timbo en FC Volendam gepresenteerd aan spelersgroep

02 februari 2023

Het Groote Museum van Artis vormde woensdagmiddag het decor voor een interessante en tevens ietwat ongebruikelijke traingingsmiddag. Shirtsponsor Timbo had de trainers- en spelersgroep uitgenodigd om te vertellen wat de parellellen zijn tussen Timbo en FC Volendam en waarom zij zich als partner hebben aangesloten bij de Orange Circle.

Timbo heeft als missie om verbinding te creëren tussen diverse natuurgebieden in Zuid-Afrika. Enerzijds om de dieren te beschermen en ruimte te geven, anderzijds om het leven voor de lokale bevolking ook aangenamer te maken. Het mooie is dat zij daar de lokale bevolking volledig bij betrekken om werkgelegenheid te creëren. Jurgen Elberse van Timbo ziet mooie overeenkomsten. “Net als FC Volendam heeft Timbo ook een jeugdopleiding en wordt er veel aan educatie gedaan. Wij hoeven dit jaar ook geen kampioen te worden, maar proberen stap voor stap te werken aan een betere balans voor mens, milieu en het welzijn van dieren. Kortom, net als FC Volendam hebben wij ook een duurzame lange termijn visie.”

Het andere deel van de presentatie werd zeer enthousiast ontvangen door de spelersgroep, daarin maakte Wildlife dierenarts Martine van Zijll – Langhout vergelijkingen tussen de wildernis en de voetbalspelers. In de wildernis moeten dieren conditie, intelligentie, focus, talent hebben om te kunnen overleven. Er zijn solisten in de wildernis, maar belangrijker zijn de diergroepen die coalities kunnen vormen, plezier hebben met elkaar en kunnen samenwerken. Dat is de sleutel tot succes, zowel in de wildernis als op het voetbalveld.

Door deze vergelijkingen en de uitleg van Timbo werd het voor de spelersgroep heel duidelijk waarom Timbo en FC Volendam partners zijn geworden. We kijken uit naar een langdurige samenwerking binnen de Orange Circle van FC Volendam.



Laatste nieuws