Platje en Kramer trekken FC Volendam over de streep tegen RBC

25 oktober 2010 /

Platje en Kramer trekken FC Volendam over de streep tegen RBC Roosendaal

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft in een sportieve en attractieve wedstrijd de volle winst geboekt op RBC. Net als in de thuiswedstrijd tegen AGOVV trokken de invallers Melvin Platje en Michiel Kramer de thuisclub over de streep. Beiden scoorden eenmaal. Door de 3-1 zege op de Roosendaalse ploeg deelt FC Volendam de leiding weer met FC Zwolle. In de volgende speelronde staat op maandag 1 november de topper tegen Helmond Sport op het programma in Helmond. In die wedstrijd zal Gert Kruys zo goed als zeker niet kunnen beschikken over Jack Tuyp. De Volendamse spits viel gisteravond in de tweede helft geblesseerd uit met een enkelblessure. Trainer Gert Kruys na afloop: “Jack is al naar het ziekenhuis. Het ziet er niet goed uit.”

{foto1}

FC Volendam begon slordig aan de wedstrijd. Doelman Robbin Ruiter trapte de bal pardoes uit voor de voeten van Marcel van der Sloot. De thuisclub had geluk dat de aanvoerder van RBC de bal van grote afstand op de lat schoot. Even later werd Van der Sloot geen strobreed in de weg gelegd en kroop FC Volendam opnieuw door het oog van de naald; de schuiver van de RBC’er ging rakelings naast het doel.

Charles Dissels
Wakker geschud door deze goed aflopende acties nam de thuisclub de touwtjes in handen. Na een prima steekpass van Charles Dissels op de gretig spelende Kees Pier Tol kon RBC een achterstand nog net voorkomen ten koste van een hoekschop. Even later was het wel raak. Martijn Sterk leverde in de 8e minuut een prima voorzet af vanaf de linkervleugel. Doelman Arjan Christianen van RBC verloor daarbij het luchtduel om de bal van Kees Pier Tol, 1-0.

{foto2}

Streling
Het was een streling voor het oog om de fraaie individuele acties van uitblinker Dominique van Dijk (Man of the Match) te volgen. Na enkele RBC’ers op fraaie wijze het bos te hebben ingestuurd, stelde Van Dijk Kees Pier Tol in de gelegenheid om zijn tweede treffer te maken. RBC had echter geluk dat de bal uit de slimme inzet van Kees Pier Tol door een verdediger nog net van de achterlijn kon worden gehaald. RBC kwam uit een vrije trap op gelijke hoogte. Melvin van der Sloot draaide de bal prima in en Melvin de Leeuw mocht ongehinderd in de14e minuut met het hoofd de gelijkmaker laten aantekenen, 1-1.
FC Volendam toonde veerkracht. Drie hoekschoppen op rij zorgde voor het nodige gevaar voor het RBC doel. Een vrije trap van Maikel van der Werff wist doelman Christianen maar net tot hoekschop te verwerken. Na een klein half uur spelen werd Dominique van Dijk gehaakt in het strafschopgebied en mocht Paul de Lange de klus vanaf de elfmeterstip voltooien. De anders altijd trefzekere De Lange schoot de bal echter naast. Aan de andere kant deed Melvin de Leeuw dat voor rust nog op een voorzet van Ralf Seuntjens.
Na de hervatting zagen de 3756 bezoekers zo nu en dan fraaie combinaties en individuele acties op de mat gelegd door de thuisclub. De uiterst slim spelende Dominique van Dijk speelde zich uitstekend vrij en probeerde doelman Christianen te verschalken. De RBC-goalie wist de gluiperige inzet van Van Dijk niet klembast te pakken, maar er waren geen Volendammers in de buurt om de bal alsnog in het doel te schuiven.

{foto3}

Laszio Zsidai
FC Volendam bleef knokken voor de winst. Tuyp en Van Dijk hadden inmiddels plaatsgemaakt voor Kramer en supersub Platje. Kramer was het ook die in de 74e minuut Melvin Platje in de gelegenheid stelde om voor 2-1 te zorgen. Na een driemansanctie van Dissels, De Lange en Kees Pier Tol schoot laatstgenoemde de bal over het doel. De thuisclub bleef gaan voor een veilige voorsprong. Een ziedend afstandschot van de weer sterk spelende Laszio Zsidai ging maar net over de deklat. Invaller Michiel Kramer kopte de bal uit een vrije trap van Maikel van der Werff over het doel. Charles Dissels - die tegen RBC een prima wedstrijd speelde -overkwam hetzelfde na een strakke voorzet van Martijn Sterk. Uiteindelijk loodste Michiel Kramer FC Volendam in veilige haven door de bal in de 87e minuut na een vrije doortocht over RBC-doelman Christianen te liften, 3-1. Aan de andere kant mocht Robbin Ruiter nog even zijn klasse tonen op een prima afstandschot van Pepijn Veerman, een speler met Volendams bloed in de aderen.