Portugees jeugdinternational Vivaldo Semedo versterkt aanvalslinie FC Volendam

24 januari 2024

In navolging van Axel Guessand heeft ook Vivaldo Semedo via Udinese de weg naar Volendam gevonden. De Portugees jeugdinternational wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Serie A-club. De spits vergroot daarmee de aanvallende opties in het team van trainer Regillio Simons.

Semedo is een 18-jarige Portugees die diverse jeugdelftallen van zijn land heeft vertegenwoordigd. De boomlange aanvaller - die ook beschikt over een Angolese nationaliteit - maakte vorig seizoen namens Udinese zijn debuut in de Serie A. In totaal heeft hij zes duels op zijn naam staan in de hoogste Italiaanse competitie. In de zomer van 2022 werd de spits voor een miljoenenbedrag overgenomen van Sporting Portugal, waar hij sinds 2015 in de jeugd speelde.

'Loopacties en snelheid'

Volgens directeur Frans ten Berge is Semedo een waardevolle aanvulling voor het spelsysteem. “Vivaldo is een fysiek sterke spits die als aanspeelpunt goed uit de voeten kan in meerdere systemen. Met zijn loopacties en snelheid zorgt hij voor diepte en gevaar. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij geproefd aan het hoogste Italiaanse voetbalniveau. We zijn blij dat Vivaldo ons kan helpen in onze strijd om te handhaven in de Eredivisie en wij kunnen bijdragen aan de volgende stap in zijn ontwikkeling.”

Tekst & foto's: FC VolendamLaatste nieuws