Doelman Nordin Bakker doet het onmogelijke

Quick '20 - FC Volendam 4-4 (3-0)

01 december 2018 / Derde Divisie Zondag

Er speelde zich zaterdagavond een waar mirakel af op het sportcomplex van Quick '20 in Oldenzaal. Na een 3-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg, wat ook zomaar 5-0 had kunnen zijn, werd het met tien man mede door twee goals in de extra toegevoegde tijd alsnog 4-4. Maar het opmerkelijkste was niet dat de 4-4 in de 93ste minuut viel, maar hoe! Het was doelman Nordin Bakker die de bal in zijn eigen doelgebied opraapte en met een drop-kick naar voren roste. Collega doelman Julian Bakker liet zich verrassen zo rolde de bal het lege doel in.

Na het gelijke spel in de topper tegen TEC ging Jong FC Volendam toch eigenlijk wel met vertrouwen richting Oldenzaal. Er was weliswaar dan drie wedstrijden op rij niet gewonnen, maar de wedstrijd van vorige week gaf de burger weer wat moed. Hoe bedrogen kwam iedereen uit die Volendam een warm hart toedraagt. In de eerste helft dan. Na een kalm begin van de wedstrijd nam vanaf een minuut of tien de thuisploeg het heft in handen en greep de jonkies van Johan Steur figuurlijk bij de strot. Met heel veel geluk was het in de tiende minuut nog 0-0. Eerst kalde Frank Eulderink de bal op de paal om even later ook de lat te testen. Net binnen het kwartier was er één van de weinige aanvallen van Jong FC Volendam die in de boeken kon als gevaarlijk. Gijs Smal speelde in de zestien Kevin van Gasteren aan die het in de kort hoek probeerde. Zijn inzet verdween in het zijnet. In de tegenaanval ging het aan de andere kant mis. Nordin Bakker moest ingrijpen en verwerkte een inzet tot corner. Uit deze corner viel echter de openingstreffer. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider haalde hard uit en via het lichaam van een verdediger verdween de bal achter Nordin Bakker. Kort na deze tegenslag kwam Volendam via een vrijetrap toch nog dichtbij de 1-1. De scherpe bal werd echter door de aanvallers gemist en kon zo uiteindelijk in twee instanties weggewerkt worden. Aan de andere kant ging het scoren ze beter af, want nog geen tien minuten na de 1-0 was het ook al 2-0. Nadat Bakker eerst nog redding kon brengen was het aan de rechterkant Frank Eulderink die geheel vrij de bal in het lege doel kon schuiven. Dankzij Daan Klinkenberg en opnieuw Nordin Bakker bleef de schade daarna nog beperkt tot deze twee goals. In de slotfase toch nog een mogelijkheid voor Jong FC Volendam. Een mooi schot van Marco Speijk werd door de doelman uit de goal getikt. De corner die volgde leek wel een kermisattractie. Drie keer schieten voor de prijs van één! Maar telkens lag er een been van een Quick '20 speler in de weg. Kort voor de rust werd de wedstrijd beslist, zo leek het... Vanaf rechts mocht Jip Kemna uithalen voor de 3-0.

In de tweede helft werd er wat anders van de FC Volendam spelers verwacht. Het vertoonde spel van de eerste helft was absoluut niet Derde Divisie waardig, om het nog maar niet over BVO-waardig te hebben. De boodschap leek overgekomen te zijn bij de jongens. Want in de beginfase was het eerst Kevin van Gasteren (redding doelman) en daarna Max Veerman (net naast) die het probeerden. Net toen we dachten dat er misschien nog wat te halen was kreeg de ploeg van Johan Steur een enorme domper te verwerken. Een lichte overtreding van Gijs Smal op een doorgebroken speler werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart. Met nog minder dan 35 minuten op de klok moest Jong FC Volendam dus verder met tien man. Maar dit leek de ploeg de "boost" te geven die het nodig had. Want terwijl Gijs Smal nog niet eens onder de douche stond was het Max Veerman die de 3-1 binnen schoof. De thuisploeg was nog niet erg onder de indruk, want amper twee minuten later voorkwam de lat dat Van Breemen-Schneider de 4-1 maakte. Doordat de thuisploeg de wedstrijd maar niet besliste bleef Jong FC Volendam in leven. En het leven was nog meer terug toen Nick Runderkamp de bal een mep gaf en de 3-2 scoorde. En wat waren we vervolgens dichtbij de 3-3... Maar uit de counter ging het mis aan de andere kant. Nordin Bakker schatte een bal verkeerd in en zo passeerde Frank Eulderink hem en schoof vervolgens de bal in het lege doel: 4-2. Met nog dik een kwartier op de klok leek het alsnog beslist. Lang leek dit ook de eindstand te gaan worden. Kort voor het verstrijken van officiële speeltijd kreeg Martijn Kaars op de hoek van de zestien een vrijetrap te nemen. Zijn inzet ging echter net langs de kruising. Door de nodige wissels en blessurebehandelingen volgde er nog minstens drie minuten extra tijd. In de eerste van die extra minuten sloeg Derry John Mukrin toe. Met een fantastische uithaal bracht hij toch de spanning weer terug, ondanks dat er niet lang meer te gaan was. Snel na de aftrap leverde Quick '20 de bal in bij Volendam doelman Nordin Bakker. Deze besefte dat de tijd drong en roste met een drop-kick de bal naar voren richting Martijn Kaars. Daar kwam de bal echter niet! Gedragen door de wind kwam de bal verder dan iedereen verwachtte en al helemaal naar de mening van collega doelman Julian Bakker. Die zag tot zijn grote schrik de bal over hem heen stuiteren en richting het lege doel rollen: 4-4! Wat een goal, wat een apotheose! Doelman Nordin Bakker was het middelpunt van de Volendam vreugde. Toch moest hij daarna nog even attent zijn bij een corner maar daarna kwam pas echt het besef wat hij had gedaan. Er mocht even een klein feestje gevierd worden, maar de eerste helft is niet vergeten. De strijd en inzet in de tweede helft hadden de volle 90 minuten getoond moeten worden. Nu hebben we toch al vier wedstrijden op rij niet gewonnen, dus volgende week wordt het echt weer een keer tijd! Al dan niet gewillig slachtoffer moet dan OJC Rosmalen zijn. Aftrap is na het avondeten om 19:00 uur.

Opstelling Quick '20: Julian Bakker, Yannick Heskamp, Tom Brummelhuis, Frank Eulderink (75. Jeroen Visscher), Melvin Degenaar, Jelle Leenders, Wesley van Houten, Jan Willem Kamp (80. Bas ter Horst), Jip Kemna, Jasper-Ewout van Breemen-Schneider, Alpi Arslan (76. Lennart Jansink)

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Daan Klinkenberg, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Marco Speijk (76. Taye Lee), Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Martijn Kaars, Max Veerman, Kevin van Gasteren

Scheidsrechter: B. (Bilal) Sahiner (Oss)

Toeschouwers: 150

Scoreverloop: 15. Jasper-Ewout van Breemen-Schneider 1-0, 23. Frank Eulderink 2-0, 40. Jip Kemna 3-0, 58. Max Veerman 3-1, 68. Nick Runderkamp 3-2, 74. Frank Eulderink 4-2, 90+1. Derry John Murkin 4-3, 90+2. Nordin Bakker 4-4

Rode kaart: 56. Gijs Smal (Jong FC Volendam)