Jong FC Volendam neemt lastige horde en blijft aan kop

Quick Boys - Jong FC Volendam 0-1 (0-0)

12 mei 2018 / Derde Divisie Zaterdag

De ploeg in vorm tegen een ploeg die de laatste twee maanden aan het kwakkelen is geeft in deze divisie absoluut geen garanties voor succes, maar het kwam er na 90 minuten toch van. Nadat in de eerste helft het team van Johan Steur had verzuimd afstand te nemen viel in de slotfase de belangrijke en beslissende goal. Finale één, of was dit al twee, is gewonnen. Volgende week beginnen we weer op 0-0 en zal er opnieuw gewonnen moeten worden.

Door diverse regelgevingen was het weer flink puzzelen en tot overmaat van ramp raakte Stan Veerman ook nog eens geblesseerd op de training. Met drie A-junioren (Van Gasteren, Marengo en Lee) in de basis werd er ondanks dat vol vertrouwen afgetrapt op het schitterende sportpark Nieuw Zuid. In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet al te veel voor de goals. Een slippertje van de naar voren opgestoomde Kevin van Gasteren werd achterin opgelost. En verder dan twee buitenspel gevallen kwamen de gastheren niet. De levensgevaarlijke Yordi Teijsse werd uitstekend uit de wedstrijd gehouden door de verdediging. De thuisploeg had in deze periode ook nog twee tegenslagen door het geblesseerd uitvallen van eerst Jesse van Nieuwkerk en even later ook Hamza Boukhari. Volendam kreeg op dat moment al steeds meer grip op de wedstrijd en bepaalde het spel. In het laatste kwartier leverde dit Volendam twee kansen op. Na een prima actie op rechts kwam de bal bij Kay Tejan die zich vrij speelde op de rand van de zestien. Hij passeerde met een geplaatst schot de doelman, maar zag de bal via de buitenkant van de paal weer in het veld komen. Tien minuten later was de andere paal aan de beurt. Jordy Hilterman werd vrij voor de goal gezet en ook hij passeerde de doelman. Nu was het de binnenkant van de paal die niet meewerkte.

De thuisploeg startte de tweede helft met een klein offensief. Op aangeven van Kenny Anderson leek Yordi Teijsse in scoringspositie te komen, maar liet de bal van zijn voet glippen. Nadat aan de andere kant een voorzet van Kay Tejan net niet bij Jordy Hilterman op zijn hoofd kwam was het Quik Boys dat opnieuw het doel "aan de duin kant" testte. Na een corner probeerde Ricardo Kuyvenhoven het van afstand en zag de bal op de zelfde plek komen als in de eerste helft het schot van Tejan. Duidelijk was dat Quick Boys het thuispubliek op een overwinning wilde trakteren. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok leken ze ook op 1-0 te komen. Echter maakte Mohamad Mahmoed bij de aanname hands voordat hij Mitchel Michaelis passeerde. Voor Michaelis was het tot dusver geen lastige wedstrijd. Volendam liet overigens ook af en toe wat zien. Kort voor de afgekeurde goal was het namelijk Kevin van Gasteren die het doel maar op een metertje miste. Het was echt weer zo'n wedstrijd waarbij de winst ging naar de ploeg die als eerste zou scoren. En zo geschiedde het! Met nog een minuut of tien op de klok haalde uit het niets Kay Tejan van een meter of twintig uit en zag de bal het doel in vliegen. Deze voorsprong kwam tot de laatste minuut niet meer in gevaar. Echter kreeg Quik Boys toen nog een vrijetrap recht voor de goal net buiten de zestien. De bal die Kelvin Maynard van zijn voet los liet schijnt inmiddels Harwich te zijn aangespoeld ;-)

Weer drie punten er bij voor Jong FC Volendam en de strijd om de laatste periode gaat nu definitief tussen Jong FC Volendam en DVS '33. Met nog twee wedstrijden te gaan is dit de stand aan kop:
26/5 Scheveningen - Jong FC Volendam en DVS '33 - VVOG

Het gaat dus nog zéér spannend worden en de mannen kunnen dus alle support gebruiken. Alle seizoenkaarthouders van het eerste elftal hebben vrij toegang bij wedstrijden van Jong, dus kom zaterdag naar het Kras Stadion om de ploeg te steunen en misschien wel een prijs te zien pakken. Aftrap is zaterdag gewoon om 14:30 uur.

Opstelling Quick Boys: Jesper Hogedoorn, Anthony Bentem, Joey Ravensbergen, Mohamad Mahmoed, Yordi Teijsse, Hamza Boukhari (30. Delano á Cohen), Arie de Vreugd, Ricardo Kuyvenhoven, Jesse van Nieuwkerk (20. Vlatko Lazic), Kenny Anderson (83. Kelvin Maynard), Tim Bloemendaal

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Ali Ulusoy, Marco Tol, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Shurny Marengo (62. Cheriso Goudland), Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Taye Lee (62. Wessel Stuyt), Kay Tejan

Scheidsrechter: J. (Jeroen) Sanders (Doetinchem)

Toeschouwers: 1.300

Score verloop: 81. Kay Tejan 0-1

Gele kaarten: Arie de Vreugd (Quick Boys) en Rodney Smorenberg (Jong FC Volendam)

Foto's: Rob Lezer (klik rechtsboven voor serie)
Video's: QuickBoys TV