Makkelijke middag voor Jong FC Volendam

09 september 2018

Quick - Jong FC Volendam 0-2 (0-1)

09 september 2018 / Derde Divisie Zondag

Zonder al te veel tegenstand heeft Jong FC Volendam ook de derde wedstrijd in de Derde Divisie zondag in een overwinning omgezet. Net als de vorige twee wedstrijden kreeg de ploeg van Johan Steur geen goal tegen, het werd 0-2.

De spelers hadden zich een andere zondag voorgesteld, maar de KNVB bleek vorige week de wedstrijd ineens van zaterdag naar zondag te hebben geschoven. Dus pas zondagavond kermis voor de jongens van Jong FC Volendam. Gezien de start van de wedstrijd was dit olie op het vuur gooien, want het was Jong FC Volendam wat de klok sloeg! Binnen een kwartier had het al zomaar 0-3 kunnen staan. Maar de ploeg heeft toch nog wat moeite met het vinden van het net. En dat zeggen we over een team dat nog met de volle mep aan kop staat zonder tegengoals, klopt! Binnen het half uur was daar toch de bevrijdende 0-1. Een bal van de weer zeer actieve Martijn Kaars belandde op de lat waarna spits Youssef Blel de bal achter de doelman werkte. In de resterende tijd weer volop kansen voor Jong FC Volendam, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Na de thee was het Quick dat ineens ook kansen kreeg. Twee kansen kort achter elkaar waren echter niet aan ze besteed waarna Martijn Kaars zijn derde van dit seizoen maakte. Hij werd diep gestuurd en liet de doelman kansloos: 0-2. De mannen van Johan Steur gaven het niet meer uit handen en het enige moment dat nog genoemd dient te worden is de rode kaart voor een speler van Quick. De slotfase moesten ze dus ook nog eens met tien man verder tegen een sterk Jong FC Volendam. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dröge was de derde overwinning een feit en stonden de mannen zelfs tot de vierde minuut blessuretijd bij GOES - OFC alleen aan kop. GOES scoorde echter in de laatste seconde en blijft daardoor op doelsaldo iets boven onze oranjehemden in de stand. Maar daar zal op de kermis geen biertje minder om gedronken worden. Volgende week speelt Jong FC Volendam een keer thuis op het "normale" aanvangstijdstip én dag. Dus zaterdag om 14:30 uur Jong FC Volendam - ADO '20 in ons mooie Kras Stadion, een mooi Noord-Hollands affiche!

Opstelling Quick: Jari Puister, Bright Ampong-Zweistra (83. Giovanni Linnenbank), Kenan Schenkeveld, Kai van Hese, Tom Plezier (71. Murat Asig), Mitchell Weissenberg, Marc Boshoff, Philip Kouwenhoven, Frank van der Heiden, Steven de Kruijf, Roderick Meinema (83. Mehmet Güngör)

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Daan Klinkenberg, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Martijn Kaars, Nick Runderkamp (83. Max Veerman), Youssef Blel (46. Jim Beers), Gerry Vlak (70. Derry John Murkin), Anthony Berenstein

Scheidsrechter: S. (Sam) Dröge (Zuidlaren)

Score verloop: 28. Youssef Blel 0-1, 56. Martijn Kaars 0-2

Gele kaarten: Philip Kouwenhoven, Marc Boshoff (beiden Quick), Anthony Berenstein (Jong FC Volendam)

Rode kaart: 78. Steven de Kruijf (Quick)

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes

Laatste nieuws