Reservebank FC Volendam wordt AGOVV fataal: 5-2

17 september 2010 /

FC Volendam is door een 5-2 zege op AGOVVV opgestoomd naar de vierde plaats in de Jupiler League. De nederlaag was zuur voor de ploeg uit Apeldoorn. Trainer Hans de Koning vond dat zijn team meer verdiend had dan een 5-2 nederlaag. Gert Kruys kon zich de teleurstelling van de AGOVV-trainer wel voorstellen. De kracht van de thuisclub was gisteravond de reservebank. De invallers Platje (2x) en Michiel Kramer (1x) zorgden ervoor dat FC Volendam in de slotfase toch nog royaal van AGOVV won.

Oud-Volendamspeler Michiel Hemmen viel bij de Apeldoorners in en kreeg de kans om zijn ploeg bij een 3-2 achterstand naast FC Volendam te schieten, maar hij faalde in de afwerking.

In het begin waren de Apeldoorners beduidend beter dan de thuisclub en creëerden de ene na de andere kans. Een schot van Arnoud van Toor ging via een Volendambeen corner en een inzet van Ugur Yildirim verwerkte doelman Ruiter tot hoekschop. Uit die hoekschop kopte Stanley Tailor de bal naast het doel. Toen Soufiane Laghmouchi een persoonlijk duel met Henny Schilder winnend afsloot, had FC Volendam geluk dat hij de bal maar net naast het doel schoof.

Basisplaats
Geheel tegen de verhouding in kwam de thuisclub in de 34e minuut op voorsprong door een prachtig afstandschot van Paul de Lange na voorbereidend werk van Dominique van Dijk en Marijn Sterk, 1-0. Kees Pier Tol, die door zijn goede spel in de afgelopen weken een basisplaats had verdiend, zorgde in de 39 minuut na een uittrap van doelman Ruiter met een lobje over doelman Stefan Postel voor een comfortabel lijkende voorsprong, 2-0.
Niets was minder waar want in de 44e minuut kwam AGOVV door een blooper-goal, zoals Gert Kruys het noemde, terug tot 2-1. Stanley Tailor was drie FC Volendam verdedigers en de te ver voor zijn doel staande doelman Ruiter te slim af.

{foto3}

Ruzie
Na de hervatting bleef AGOVV aandringen en met het hoofd zorgde Soufina Laghmoiuchi in de 73e minuut voor de verdiende gelijkmaker, 2-2. Jack Tuyp was toen al vervangen door Laszio Zsidai en Charles Dissels door Michiel Kramer. Na de gelijkmaker werd ook Kees Pier Tol naar de kant gehaald. Platje, vorige week nog gewisseld omdat hij zich niet aan zijn opdracht had gehouden, was snel de held van de avond. De sterk en slim spelende Dominique van Dijk stuurde Michiel Kramer over links weg. Toen Kramers tegenstander Stanley Tailor ruzie met de bal kreeg, kon Kramer doorgaan en de bal voor de voeten van Platje schuiven die op zijn beurt het thuispubliek liet opveren door de bal in de 83e minuut achter doelman Postma te werken, 3-2. Van Dijk (Man of the Match) was ook de grondlegger van Platjes tweede treffer van de avond, in de 90e minuut, 4-2. Michiel Kramer kon nog in de zelfde minuut doelman Postma voor de vijfde keer laten vissen, 5-2.