Richard Stricker gaat ervoor met de jeugd

21 september 2010

Richard Stricker mocht vorig seizoen met Johan Steur de competitie afmaken als interim-trainer van FC Volendam. Het was de technische staf natuurlijk niet onopgemerkt gebleven dat hij het vorig seizoen uitstekend deed met de B1, die onder zijn leiding kampioen werd. Hij is inmiddels vier jaar aan de club verbonden en doet zijn werk er met veel inzet en toewijding. Hij geniet van zijn werk en straalt dat uit ook op de mensen om hem heen.

“FC Volendam is een gemoedelijke en gezellige club. Men is er heel kritisch, maar als ze zien dat je er voor gaat en het goed doet, krijg je er een stukje waardering voor terug. Iedereen draagt je dan op handen”, is de ervaring van Richard.

Als Hoofd Jeugdopleidingen en trainer van de A1 heeft hij een verantwoordelijke job. Dagelijks pendelt hij vanuit zijn woonplaats Rotterdam naar het vissersdorp. Met de A1 versloeg hij dit seizoen al twee keer Ajax A2. “Tegen BVO-clubs doen we het goed, maar tegen amateurclubs hebben we het altijd lastig. Afgelopen zaterdag was ik blij met de 1-0 winst op Quick Boys, maar niet met het vertoonde spel. Onze doelstelling is terugkeren naar de eredivisie met de A1 jeugd. Piet Jonk heeft dat in zijn missie staan. Alle jeugdelftallen komen in zijn missie voor”, lacht Richard.
Zelf voetbalde hij ooit bij FC Den Bosch en Telstar. De geboren Amsterdammer begon als jeugdtrainer bij FC Den Bosch en was daarna twee seizoenen trainer van de B1 van PSV. Inmiddels werkt hij vier jaar bij FC Volendam. Met de A1 draait hij bovenin mee. FC Volendam is door de KNVB niet aangewezen als regionaal opleidingsinstituut voor de jeugd. Voor velen onbegrijpelijk omdat FC Volendam van oudsher een uitstekende naam heeft als het gaat om het opleiden en doorontwikkelen van talenten. Voor Richard Stricker een extra uitdaging om er met zijn mensen een prestatief seizoen van te maken. En als het even kan de A1 terug te brengen op het hoogste niveau.

Cor Westerveld

{foto1}
Richard Stricker heeft het prima naar zijn zin bij FC Volendam. (Foto: Erna Apeldoorn)Laatste nieuws