RKC Waalwijk en FC Volendam in evenwicht

03 september 2010 /

Uitspelen op kermis, een normale zaak. Punten pakken met kermis niet altijd, vaak niet zelfs. In Waalwijk moest het weer gebeuren. Met Edwin Soenarto als debutant in de basis werd een gooi gedaan. Bij rust leek het te gaan lukken. Een sterke tweede helft van RKC Waalwijk zorgde echter voor evenwicht.

De eerste minuten waren overduidelijk voor RKC Waalwijk. Spelend naar de eigen fanatieke aanhang werd het FC Volendamdoel bij drie achtereenvolgende aanvallen belaagd. De derde was raak. Sander Duits, bekend om zijn afstandspegels, waagde een schot van een meter of twintig. De bal verdween lijnrecht in de kruising. Ook daarna leek het of FC Volendam pap in de benen had. Niets lukte er. Op rechts had Roy Bakkenes moeite duidelijk te maken waarom hij een basisplaats verdiende. Sterker nog, het stond niet goed. Achterin ging men te ver terug. Al snel had Gert Kruys door dat het taktisch beter zou staan, als Ralph Hovestad (debuterend in het eerste elftal) centraal in de verdediging zou staan en Olaf Lindenbergh de regie op het middenveld in handen zou nemen. Al snel betaalde zich dat uit. Eerst had Paul de Lange het RKC Waalwijkdoel rakelings gemist, maar de volgende aanval, ook ingeleid door Paul de Lange, was het wel; raak. Op tijd bracht hij Henny Schilder in stelling, die een strakke schuiver losliet vanaf zo'n 40 meter.. Doelman Van Dijk was kansloos. Nog voor rust gaf FC Volendam opnieuw een goed visitekaartje af. Hoewel RKC Waalwijk ook een aantal prachtige kansen kreeg, viel het tweede doelpunt aan de andere kant. Nu was het een RKC Waalwijkverdediger die tegen zijn wil Melvin Platje in stelling bracht. De aalvlugge aanvaller was er vandoor en schoot onhoudbaar de 1-2 binnen.

De tweede helft liet weer een geïnspireerd RKC Waalwijk zien, maar FC Volendam trok zich er niet veel van aan. De eerste twee mooie kansen waren aan de overkant. Beide keren was Dominique van Dijk de architect, maar het bleef bij een tekening op de werktafel. Afgerond werd er niet. De mooiste kans kreeg RKC Waalwijk halverwege, maar met alleen Robbin Ruiter voor zich werd de bal naast het gapende doel geschoten. FC Volendam stond steeds meer onder druk. Twee gele kaarten waren er nodig. Ruiter deed ongewild mee in de hectiek door de bal los te laten na een vrije trap, maar werd bijgestaan door Henny Schilder. Langs de zijlijn kreeg Gert Kruys het aan de stok met de vierde man. De arbitrale prestatie van Van der Scheer kreeg van de Volendamcoach geen tien. De leidsman besliste wel erg vaak duels in het voordeel van de thuisclub. Zo ook weer in de 73e minuut. Op de rand van het strafschopgebied mocht RKC Waalwijk een vrije trap nemen. De Volendammuur stond vrijwel voor de neus van Ruiter. Boerrigter benutte de ideale situatie en joeg de bal in een kluts langs de muur, wat 2-2 betekende. Daarna werd Melvin Platje vervangen door Kees Tol, maar FC Volendam kwam aanvallend niet meer in het stuk voor. Donny de Groot had daarentegen kort voor tijd de winnende goal op de schoen. Hij faalde hopeloos in kansrijke positie. En zo bleef het 2-2 in een wedstrijd die vooral heel spannend was.