Robert Molenaar: ‘Tevreden met een punt’

19 maart 2017

Door Dani Veerman

“Dit gelijke spel mag positief worden benaderd. Wij verwachtte Cambuur in een geheel andere speelstijl.” Daarmee stak FC Volendam-trainer Robert Molenaar na afloop van de puntendeling tegen de Friezen de hand in eigen boezem. De zondagmiddagwedstrijd in Volendam eindigde in een 1-1 gelijkspel. ‘Wij wilden deze wedstrijd gewoon winnen, maar mogen tevreden zijn met het eindresultaat.’

Structuur

Een vroege tegentreffer zorgde ervoor dat de Volendammers meteen op de proef werden gesteld. Wel wisten de mannen van Molenaar de rug te rechten. “Van te voren kijk je naar de tegenstander, die het de laatste weken goed doet. Eenmaal aan de wedstrijd begonnen merkten we dat we ze verkeerd hadden ingeschat. Wij verwachtte een 3-5-2-opstelling bij Cambuur, maar dat bleek uiteindelijk iets anders geworden. Hierdoor moesten we wat schuiven in het eerste half uur. Je merkt dan dat we naarmate de wedstrijd vordert meer grip op de wedstrijd krijgen. Dan ga je de rust in en worden de poppetjes gekoppeld aan de taken die uitgevoerd moeten worden. Uiteindelijk gaan we redelijk gelijk op met Cambuur en dat is iets dat mij trots maakt. Hier zie je dan dat we veel draadkracht leveren en dat er structuur binnen het team heerst.”

Play-Off
Met een vijfde en zesde plaats in de Jupiler League zouden FC Volendam en SC Cambuur elkaar na het seizoen nog eens kunnen treffen, in de play-offs om promotie. “Natuurlijk zouden we elkaar weer tegen kunnen komen, maar we hebben deze wedstrijd niet gezien als test voor de play-offs. We wilden gewoon winnen en dat is niet gelukt. Natuurlijk zou het verdiend zijn geweest als Cambuur hier vandaag had gewonnen. Met een schot op de lat en al die gevaarlijke kansen die zij hebben weten te creëren. Wel vond ik ons aandeel in de wedstrijd groter en dat maakt het dan weer jammer. Het zou leuk zijn als we elkaar weer treffen in de nacompetitie, het levert namelijk mooie wedstrijden op. Zoals we FC Volendam vandaag zien met een goede spelwijze, een uitstekende veldbezetting en keurige samenwerking, denk ik niet dat wij onder doen voor een ploeg als Cambuur.

Jack Austin

Codeur en cameraman Jack Austin is sinds dit seizoen lid van de technische staf van FC Volendam. Molenaar is tevreden over zijn inbreng. “Ik ben ontzettend blij met hem. Hij is iemand die over de schutting kijkt, hij vreet zich op in een tegenstander. Ook heeft hij ambities om trainer te worden, hij heeft goede standpunten. Zijn brutale houding, zijn vragen over waarom het gaat zoals het gaat bij Volendam hebben mij overtuigd. Daarom is hij er destijds bijgehaald.

De volgende wedstrijd van FC Volendam is 31 maart in Waalwijk tegen RKC. ‘Het is lekker voor de jongens om even anderhalve week tot rust te komen, sommige jongens hebben dit echt nodig. Wel staan er gewoon activiteiten voor ons gepland, dus we blijven bezig.”
 Laatste nieuws