Robert Mühren laat gevoel spreken en keert terug bij FC Volendam

29 mei 2021

Na ruim zesenhalf jaar is Robert Mühren (32) terug bij FC Volendam. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie kiest ervoor de komende drie seizoenen het oranje van de club uit zijn geboortedorp te dragen, ondanks de interesse van talloze clubs. Daarnaast ligt er voor de Volendammer ook na zijn carrière een mogelijke rol in het verschiet bij FC Volendam.

FC Volendam haalt met Mühren een groot doelpuntkanon binnen. De laatste twee seizoenen kroonde de Volendammer zich tot competitietopscorer. Dit seizoen had hij met 38 doelpunten een groot aandeel in het kampioenschap van zijn vorige club SC Cambuur. Mühren begon zijn profcarrière bij FC Volendam, waarvoor hij in het seizoen 2011-2012 debuteerde en uiteindelijk 52 treffers maakte. In 2014 verdiende hij met zijn prestaties een transfer naar AZ. Daarna kwam hij uit voor Zulte Waregem (België), Sparta Rotterdam, NAC Breda en dus SC Cambuur.

Drie keer scheepsrecht

Mühren zag twee keer eerder een toenadering van FC Volendam niet tot een overeenkomst leiden. “Maar drie keer is scheepsrecht. Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam. Tot slot wil ik mijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen van MVO4Football bedanken voor het tot stand brengen van deze voor mij fantastische transfer.”

Clubhart

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is bijzonder verheugd met de aanvallende versterking. “Robert behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn keuze voor het oranje-zwart is een prachtig voorbeeld van de spreekwoordelijke ronde cirkel; een succesvol uitgevlogen Volendams icoon laat zijn clubhart spreken en keert terug op het oude nest.”

Van Leeuwen beschrijft het proces dat hieraan vooraf is gegaan. “In de zomer van 2019 waren er al contacten over een mogelijke terugkeer van Robert. Dat hebben we toen niet gedaan en dat bleek een foute inschatting, een gemiste kans. Tijdens de vorige zomer hebben Wim en ik een heel goed en fijn gesprek gehad met Robert en zijn zaakwaarnemer,maar hij had toen nog ‘unfinished business’ in Leeuwarden. Dat begrepen wij heel goed en die loyaliteit siert hen. De relatie tussen betrokkenen is uitstekend gebleven. Nu is de tijd wél rijp en in alle eerlijkheid zijn wij als club nu ook een stuk verder en rijper. Ik denk dat ik namens zeer velen spreek als ik zeg dat we hier enorm blij mee zijn.

Volendamse gemeenschap

De transfer is mede tot stand gekomen met de hulp van de Volendamse gemeenschap. "Speciale complimenten gaan uit naar het bestuur, dat gesteund door de Volendammer gemeenschap een fantastische rol heeft gespeeld om dit mogelijk te maken”, vertelt Van Leeuwen trots. “Als club staan we aan het begin van een nieuwe fase binnen onze strategie en het voelt goed dat we samen met Robert deze uitdaging aan kunnen gaan.”

Laatste nieuws