FC Volendam doorbreekt traditie niet

11 juli 2014 /

Na een zeer intensieve trainingweek stond FC Volendam op de afscheidsavond tegenover een zeer fit Roda JC. Dat was vooral in de beginfase merkbaar. De Limburgse degradant, die graag het verloren terrein snel wil terugwinnen, gaf een stevig visitekaartje af. Al in de derde minuut moest Theo Timmermans gestrekt naar de hoek na een vrije trap. Via de paal tikte hij de bal weg. Aan de overkant maakte Brandley Kuwas kennis met Ard van Peppen. De boodschap werd goed duidelijk gemaakt. FC Volendam bleef heel attent op de diepgaande spelopbouw van de thuisclub. In de elfde minuut was Volendam zelf weg. Henk Veerman ging iets teveel naar buiten, waardoor zijn scherpe diagonaal slechts de paal raakte in plaats van in het net. Roda JC had in Frank Demouge de man die het verschil ging maken. Gijs Luirink had er zijn handen vol aan. Na 23 minuten werd hij in de lucht geklopt, op een moment dat Theo Timmermans dacht de baas te worden van de situatie. De subtiele hoofdbeweging van de blonde spits betekende een boogbal in het lege doel. FC Volendam trachtte de bakens te verzetten, maar precies op het half uur was het weer raak. Weer was het Demouge die het kopduel won. Zijn voorzet belandde via Ard van Peppen tegen de lat, maar de rebound werd alsnog verzilverd. De 2-0 gaf aan dat het Roda JC van dit moment net even beter in zijn vel stak dan FC Volendam. Kort voor rust leek een hoekschop door Gijs Luirink verzilverd te worden, maar de kopstoot scheerde over de lat.

In de tweede helft bleef FC Volendam een half uur lang wat makkelijker in de wedstrijd, omdat het eerder meer druk naar voren zette. Veel kansen kwamen daar niet uit, maar de dominantie van Roda JC was min of meer over. In het laatste kwartier waren de krachten echter totaal weggespeeld. Dat gaf Roda JC de gelegenheid het initiatief weer naar zich toe te trekken. Dat resulteerde direct in doelpunten. Eerst was het Mitchell Paulussen die een vrije trap met het hoofd verlengde. In de slotfase mocht Marc Höscher een strafschop nemen na duw- en trekwerk van de Volendamverdediging, in de ogen van scheidsrechter Koekoek, die FC Volendam wel erg vaak hard vond spelen. Als de maatstaf goed aangelegd was, had Höscher het einde niet gehaald. Opzichtig natrappen naar Jermano Lo Fo Sang  had rood moeten zijn. Met geel kwam hij weg.

FC Volendam heeft een traditie vervolgd met deze te groot uitgevallen nederlaag. Terug van het trainingskamp in Kasteel Vaalsbroek werd de afgelopen jaren het onderspit gedolven tegen Fortuna Sittard, Roda JC en VVV-Venlo. Dus het signaal is opnieuw begrepen.

Opstelling FC Volendam:
Theo Timmermans, Sofian Akouili, Henny Schilder, Gijs Luirink (Erik Schouten), Jermano Lo Fo Sang (Raoul Esseboom), Raymond Fafiani (Genridge Prijor), Brandley Kuwas (Denzel Prijor), Kevin Wattamaleo, Henk Veerman, Robert Mühren, Ludcinio Marengo (Kevin van Kippersluis)



Laatste nieuws