Kostbaar punt in kolkend Leeuwarden

SC Cambuur - FC Volendam (2 - 2)

30 maart 2018 / Jupiler League

FC Volendam startte tegen Sportclub Cambuur met in de basis acht spelers met wie Jong Volendam de competitie opende. Successievelijk verdwenen steeds meer ervaren spelers  uit het aanvankelijke basisteam.  Aan de overkant stond een alleszins ervaren elftal met namen als Kip, Barto, Houtkoop  en Schilder. De belangen waren groot. Zowel Sportclub Cambuur als FC Volendam lijken niet kansloos alsnog een plaats in de Jupiler Play-Offs te pakken. Drie punten was het enige dat vanavond in Leeuwarden telde.  Het lukte echter beide niet, omdat met 2-2 de kleedkamer moest worden opgezocht.

Na trien verkennende minuten ontspon zich een buitengewoon boeiende eerste helft. De eerste echte kans was voor FC Volendam toen Nick Doodeman Gerry Vlak in stelling bracht. Zijn schot belandde meters langs het doel. Aan de overkant had Houtkoop ook niet meteen succes. Na een slordigheid van Rodney Antwi schakelde Sportclub Cambuur razendsnel om, waardoor  de linkerspits vrij kon uithalen. De bal schoot via de lat de tribune in. Kort daarop testte Gerry Vlak Cummins, die goed in de weg lag. Halverwege de eerste helft zette Sportclub Cambuur FC Volendam zo vast voor het eigen doel, dat de scrimmage door het eigen publiek opgepakt werd en bijna niet zonder succes afgerond kon worden. Maar weer ontsnapte FC Volendam, toen de bal via de paal het veld inging. De volgende aanval was het wel raak. Weer werd razendsnel de voorste lijn gezicht na een ingooi. Houtkoop had de bal maar voor het intikken. FC Volendam antwoordde direct. Opnieuw was het Nick Doodeman die de ruimte kreeg om voor te zetten., uit een scherpe hoek tikte Rodney Antwi de gelijkmaker in het doel. Met nog een paar minuten voor de rust leek FC Volendam op 1-2 te komen, maar het schot van Kevin Visser kwam via de keeper en de lat alsnog in de handen van de doelman. Uit zijn uittrap werd het 2-1. Crowley pikte  op de middenlijn de bal op, soleerde tot de zestien en liet een diagonaal schuivertje los waarop Hobie Verhulst zich totaal verkeek en te laat dook.  Met deze voorsprong kreeg Sportclub Cambuur weliswaar loon naar werken, maar het veldspel was beslist niet beter dan wat FC Volendam had laten zien.

In de eerste vijf minuten na de thee leek Sportclub Cambuur los gekomen. FC Volendam had het even heel moeilijk. Dat begon al in de eerste minuut, toen Rodney Antwi onreglementair gestuit werd zonder dat Edwin van de Graaf floot. Hinkend moest hij zich laten vervangen door Anthony Berenstein, die daarmee zijn debuut maakte. Sportclub Cambuur zette FC Volendam flink vast. Op wonderbaarlijke wijze bleef de stand ongewijzigd. Na ruim tien minuten kreeg Enzo Stroo, die nu veel vaker aangespeeld werd, een unieke kans, maar had te lang werk, zodat de bal van zijn schoen geschoten kon worden. Sportclub Cambuur mocht in die fase niet klagen over het spelvoordeel dat de scheidsrechter regelmatig zocht. FC Volendam kon er dan achteraan! Het spel ontwikkelde zich steeds meer op het middenveld. Sportclub Cambuur hoopt de drie punten in huis te houden, terwijl FC Volendam zonder Rodney Antwi een aanspeelpunt kwijt was. Toch kwam een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Van rechts werd door Nick Dodeman de spitsen gezocht. Anthony Berenstein reageerde het scherpst en kopte feilloos diagonaal in. Sportclub Cambuur schrok daar behoorlijk van  en zocht nog meer de consolidatie. Het bracht Kevin van Kippersluis in, wat niet meer stootkracht opleverde. FC Volendam koesterde het eerste uitpunt sinds de overwinning in Helmond. Met de 2-2 konden beide ploegen leven. De toeschouwers konden tevreden zijn, een wedstrijd waarin beide ploegen streden voor wat ze waard waren.

Foto's: Rob Lezer & ProShots
Video: Jupiler Leage & NH Nieuws
 

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Marco Tol, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Alex Plat (79. Nick Runderkamp), Nick Doodeman, Gerry Vlak, Enzo Stroo (86. Teije ten Den), Kevin Visser, Rodney Antwi  (46. Anthony Berenstein)

 

Laatste nieuws