FC Volendam laat weer kansen liggen

29 juli 2014 /

In de laatste echte testwedstrijd heeft FC Volendam vooral na rust tegen eredivisieclub Sportclub Cambuur een uitstekend visitekaartje afgegeven. Maar verder dan een laat doelpunt van Ludcinio Marengo wist de ploeg niet te komen. Daarmee werd de voor rust opgelopen achterstand niet goedgemaakt.
Al snel bleek dat Sportclub Cambuur van een ander kaliber was dan NAC afgelopen zaterdag. De Friese ploeg blaakte nog van zelfvertrouwen na het prachtige eredivisieseizoen. Tegen FC Volendam werd in de eerste helft voortdurend een veldoverwicht opgebouwd, maar vreemd genoeg had FC Volendam na een kwartier voor 0-1 moeten zorgen. Een prima opgezette aanval gaf Brandley Kuwas de kans om Robert Mühren in stelling te brengen. Alleen voor doelman Zeinstra ontbrak het de normaal makkelijk scorende Mühren aan scherpte. Tien minuten later deed Sportclub Cambuur dat beter. Een razendsnel genomen vrije trap verraste Volendams rechter verdedigingsblok, waardoor Schepers vrij baan kreeg en voor de 1-0 kon zorgen. Amper was FC Volendam van de schrik bekomen of op nieuw kreeg het een unieke kans. Deze keer verscheen Henk Veerman alleen voor de Cambuurdoelman. De lob was echter niet hoog genoeg, zodat de keeper er geen werk aan had. Ook nu liet Sportclub Cambuur dit door een snelle omschakeling volgen. Weer werd de rechter verdediging uit elkaar gespeeld. De scherpe voorzet kon nog wel door Theo Timmermans worden aangetikt, maar viel achter hem neer voor de volkomen vrij staande Ogbeche, die makkelijk 2-0 kon scoren.

In de tweede helft verscheen Oscar Wilffert in het veld voor Sofian Akouili en Genridge Prijor voor Henk Veerman. Dat gaf wat positieverschuivingen in het veld, die uitstekend uitpakten. Op een prachtige kans voor Sportclub Cambuur na was FC Volendam niet meer in gevaar. Integendeel, FC Volendam deed volop mee en creëerde een handvol mooie kansen. Sportclub Cambuur moest ver terug en zag hoe met Robert Mühren de wedstrijd volledig had kunnen doen kantelen. In het laatste kwartier kwam hij twee keer vrij voor de Friese doelman, maar strandde tweemaal. Het goede voorbeeld gaf Ludcinio Marengo, die een fout achterin genadeloos afstrafte en FC Volendam de hoop op een beter en verdiend resultaat gaf. Robert Mühren had dat kunnen verzilveren maar zag zijn kopstoot in uitstekende positie naast gaan. Ook Genridge Prijor kwam in een goede positie voor het doel, maar werd van het scoren afgehouden. Robert Mühren wist ook zijn vierde opgelegde kans niet te verzilveren,waardoor Sportclub Cambuur opgelucht oefenwinst kon bijschrijven. In de slotfase liep FC Volendam nog een aantal gele kaarten op, omdat scheidsrechter Koekoek, die overigens uitstekend leidde, even niet goed oplette. Nadat Michiel Hemmen vermeend om ene strafschop vroeg en het publiek achter zich kreeg, bestrafte Koekoek een overtreding op Raymond Fafiani met een vrije trap voor Cambuur en een onterechte gele kaart voor FC Volendam. Een kleine smet, die de sfeer van de wedstrijd bepaald niet verdiende.