SC Dynamo - FC Volendam

06 juli 2014 /

Foto's: Theo Groot en Erna Apeldoorn

Na afgelopen maandag voor het eerst weer bijeengekomen te zijn voor de trainingen, speelde FC Volendam op zondag 6 juli de eerste testwedstrijd in deze oefenperiode. Hans de Koning liet 22 spelers opdraven, een compleet elftal voor de rust en een elftal na de rust. Tegenstander en gastheer was de vierdeklasser SC Dynamo in Ursem.

{foto1}

Het eerste elftal bestond uit Theo Timmermans, Soufian Akouili, Raoul Esseboom, Gijs Luirink, Oscar Wilffert, Raymond Fafiani, Daniel van Son, Tom Overtoom, Rafik el Hamdi en Ludcinio Marengo. Een mix van de oude spelerskern met nieuw gekomen spelers. Heel gretig zoch FC Volendam het doel van de thuisclub, maar het duurde tot de tiende minuut eer de ban gebroken werd. Tom Overtoom schoot uit de tweede lijn raak. Ook het tweede doelpunt was van Tom Overtoom, opnieuw van grote afstand. Toen waren er twintig minuten gespeeld. Daarna ging het hard. Nog voor het eerste half uur om was, stond er 0-5 op het bord, omdat Robert Mühren twee en Ludcinio Marengo een aanval doeltreffend afmaakten. In het volgende kwartier voor rust had de score eenvoudig verdubbeld kunnen worden, maar de schoonheid van de kansen won het van de efficiëntie. Te mooi en te makkelijk verschenen de Volendammers voor de keeper, die bekwaam reageerde op een aantal mogelijkheden. Theo Timmermans had aan de andere kant niet veel te doen, omdat SC Dynamo de handen vol had aan de dadendrang van FC Volendam.

{foto2}

Na de rust kwamen Erik Heijblok, Bowedee Burleson, Henny Schilder, Boyd Stevens. Jermano Lo Fo Sang, Eric Schouten, Brandley Kuwas, Liban Abdulahi, Henk Veerman, Kevin Wattamaleo en Kevin van Kippersluis in het veld. Opnieuw een mix van oud en nieuw. Al snel liet Henk Veerman zien de vaste spits te willen worden van het team in het nieuwe seizoen. Hij scoorde drie keer, maar had dat aantal eenvoudig op zes kunnen brengen. De Volendamkansen regen zich aaneen. Bij de stand 10-0 werd aan de noodrem getrokken, wat SC Dynamo een strafschop en de eretreffer opleverde. Dat was in een fase dat FC Volendam speels omging met tal van mogelijkheden en de concentratie na de pittige eerste trainingsweek wegzakte. Uiteindelijk kwam 1-12 op het scorebord, na doelpunten van Boyd Stevens, Brandley Kuwas, Liban Abdulahi en Kevin van Kippersluis.
Maandag vertrekt de ploeg naar Vaals, vanwaar op woensdag tegen Wylre en op vrijdag tegen Roda JC gespeeld wordt.