Selectie Jong FC Volendam rond; acht nieuwe versterkingen

27 juni 2024

Niet alleen de hoofdmacht van FC Volendam maakt zich achter de schermen klaar voor het voetbalseizoen 2024-2025. Ook Jong FC Volendam, dat uitkomt in Divisie 2 van de Onder 21-competitie, heeft zijn selectie voor het komende voetbaljaar rond. Hoofdtrainer Ridwan Schouten verwelkomt acht nieuwe namen die hun ambitie om prof te worden najagen. Een overzicht van de versterkingen van Jong FC Volendam.

Jesse Buurmeester

Verdediger Jesse Buurmeester komt over uit de opleiding van AZ. De twintigjarige Buurmeester, geboren in Egmond aan den Hoef, maakte in 2015 de overstap van Zeevogels naar AZ en zat vorig seizoen geregeld bij de selectie van Jong AZ. Tot een debuut in het betaalde voetbal kwam het nog niet. De linksbenige Buurmeester is het jongere broertje van Zico Buurmeester, die vorig seizoen actief was voor PEC Zwolle.

Ilyas Bougafer

Van de lichting aanwinsten voor Jong FC Volendam is Ilyas Bougafer (21) een speler met ervaring in het profvoetbal. De in Nieuw-Vennep geboren Bougafer zat zonder club, maar voetbalde het meest recent voor Jong PSV. Bij de Eindhovense club kwam hij tot acht duels in de Keuken Kampioen Divisie. De technische buitenspeler speelde sinds 2018 voor PSV en kwam daarvoor uit voor SV Hoofddorp en FC VVC.

Mauro Zijlstra

Aanvallend krijgt Jong FC Volendam versterking van Mauro Zijlstra. De afgelopen twee jaar kwam de negentienjarige voorhoedespeler uit voor NEC, waarvan het laatste seizoen voor NEC Onder 21. Daarvoor speelde Zijlstra, die naast Nederlandse ook Indonesische roots heeft, voor AFC en AZ.

Anwar Ouled Amar

In de aanval krijgt Zijlstra voeding van Anwar Ouled Amar. De negentienjarige buitenspeler komt over van Quick Den Haag. Eerder droeg de rechtspoot de shirts van ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en DHC Delft. Sinds januari 2024 maakte Ouled Amar minuten in het eerste van Quick, dat uitkomt in de Derde Divisie B.

Delano Vos

De Volendamse achterhoede wordt versterkt met de komst van Delano Vos. De negentienjarige Vos heeft een verleden in de jeugdopleiding van Alphense Boys, Feyenoord en FC Utrecht. Vorig seizoen maakte Vos de overstap naar Hercules, waar de rechtsbenige centrale verdediger uitkwam voor het Onder 21-team.

Matthieu Bekaert

Met Mathieu Bekaert (19) haalt FC Volendam een speler met een verhaal binnen. De in het Belgische Ursel geboren middenvelder, product uit de jeugdopleiding van AA Gent en Zulte Waregem, besloot in 2022 het avontuur aan te gaan en te spelen voor Sanbenedettese Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie D. Vanwege administratieve problemen bij de Italiaanse club kwam de Belg niet verder dan wedstrijden voor het hoogste jeugdteam. Afgelopen seizoen hervond de middenvelder bij VK Knesselare zijn plezier in voetbal en besloot hij met de stap naar FC Volendam nog eens zijn droom om profvoetballer te worden na te jagen.

Giraynho Kluivert

Jeugdinternational Giraynho Kluivert (19) is de volgende versterking voor het middenveld van Jong FC Volendam. Kluivert komt over van Almere City FC, waar hij het afgelopen seizoen in het Onder 18-team speelde én uitkwam voor Suriname Onder 20. Kluivert heeft een verleden bij De Graafschap en FC Amsterdam.

Gladwin Curiel

In Gladwin Curiel haalt FC Volendam een vleugelverdediger met aardig wat ervaring in het seniorenvoetbal. Verspreid over twee seizoenen speelde de 22-jarige Curiel 24 wedstrijden voor AFC, waaronder de met 1 – 0 gewonnen bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle, afgelopen november. Mede door blessures verloor Curiel halverwege het seizoen zijn basisplaats. De rechtspoot kwam eerder uit Zwaluwen Utrecht 1911 en USV Elinkwijk.

Tekst & foto's: FC Volendam


Laatste nieuws