Selectie werkt zich in het zweet in Tiel

18 juli 2018

Afgelopen maandag reisde de selectie van FC Volendam af naar de Betuwe om daar in het schitterende Van der Valk Hotel Tiel een trainingskamp op te slaan. Er wordt dagelijks meerdere keren getraind op het complex van voetbalvereniging TEC. Een terugblik op de eerste twee dagen:

Maandagochtend verzamelden de mannen van Misha Salden om 8:30 uur bij het Kras Stadion in Volendam. In de stralende zon en met frisse zin vertrok de selectie rond 9:30 uur per bus naar Tiel, waar om 11:00 uur werd ingecheckt bij het plaatselijke Van der Valk Hotel. Nadat de kamers waren goedgekeurd kregen spelers en staf tijd zich te ontspannen om vervolgens rond 12:00 uur aan te schuiven voor een gezamenlijke lunch. De eerste training stond gepland om 15:00 uur en mede door de tropische warmte was het direct afzien voor de selectiespelers. Er werd die middag getraind op uitstekende kunstgrasvelden, maar vooral de temperatuur zorgde voor een enorme belasting voor de voeten. Meerdere emmers koud water waren zodoende nodig om voor afkoeling te zorgen. Om 18:30 uur werd in het hotel gedineerd in een eetzaal die speciaal tot beschikking staat van FC Volendam. Na afloop van het diner voerde de technische staf gesprekken per linie. Hierin zijn verwachtingen uitgesproken en taken verdeeld om bij balverlies ook in woord de puntjes op de 'i' te zetten. Rond 22:00 uur werden alle spelers geacht op de kamers te zijn, de dinsdag zou immers een stuk zwaarder worden.

De mannen moesten gisteren (dinsdag) vroeg uit de veren. Om 7:00 uur 's ochtends stond immers een training op het programma onder leiding van Ruud Jacobs. Insteek van deze conditietraining was lenigheid en coördinatie in de vorm van een duurloop en trefbal-spel. Pas na afloop van de vroege ochtendsessie, zo rond 8:15, mochten de spelers aanschuiven voor het ontbijt. Op deze manier wordt ook de mentale weerbaarheid vergroot. Om 10:00 uur stond alweer de tweede training van die dag gepland en gezien de oplopende temperaturen en intensiteit van de training was het afzien voor een ieder. Door de groep werd keihard gewerkt en de nodige arbeid geleverd. Helaas werd Kevin Visser, mede door de warmte, niet lekker en daarom heeft hij deze training niet volledig mee kunnen doen. Rond de lunch sloten ook de geblesseerde spelers Roy Tol, Erik Schouten en Kelvin van Oxfoort aan. Zij werken in Volendam en onder begeleiding aan hun herstel, maar verblijven in het kader van teambuilding en groepsproces ook een aantal dagen in Tiel. De middagtraining werd volledig besteed aan het verbeteren van aanvallende spelhervattingen. Corners, vrije trappen en alle afspraken die hierbij komen kijken. In twee groepen werd gewerkt aan het inslijpen van patronen. Na het diner in de avond heeft de spelersgroep genoten van een quiz onder leiding van quizmaster Kees Kwakman. De avond liep rond 23:00 uur op z'n einde.

Vandaag (woensdag) hebben de selectiespelers "uit kunnen slapen". Ze werden om 8:15 uur verwacht aan de ontbijttafel, waarna om 10:00 uur de eerste training op het programma stond. Ook FC Volendam TV is vandaag aanwezig in Tiel, samen met een nieuw gezicht op het veld. Beelden hiervan volgen later!

 



Foto's (10)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws